Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciOPINIÓCompleixen els ajuntaments amb la Llei d’Accessibilitat quan renoven els carrers?

Compleixen els ajuntaments amb la Llei d’Accessibilitat quan renoven els carrers?

obres accessibilitat carrers
Per llei les voreres han de tenir un mínim d’1,50m d’amplada // Foto: Wikimèdia Commons

L’any passat, un cop acabada l’obra del carrer Roque Nublo i dues de les seves perpendiculars, carrer Paraíso i carrer els Afrechos, de Puerto del Carmen (Ayuntamiento de Tias-Lanzarote-Islas Canarias), ens vam donar compte de la mala fe d’aquest consistori; el carrer no reuneix les mesures contemplades per la Llei d’accessibilitat actual (on està l’interventor? ): Roque Nublo té un pendent molt més gran que el 4% màxim permès per la llei, i els carrers el Paraíso i els Afrechos tenen aproximadament 90 cm d’ample de vorera, quan l’actual llei diu que no poden tenir menys de 150 cm. lliures.

Vam consultar a l’ajuntament i ens diuen que fer-ho sota els paràmetres de la llei és molt car i no és possible per a les arques municipals (Serà veritat?). Preval l’economia a la vida. Si has tingut un problema i pateixes una discapacitat o has nascut amb una discapacitat que sàpigues que l’ajuntament de Tias seguirà sense complir les lleis d’accessibilitat per posar-te la vida més difícil i complicada. Si tens un accident, que pot ser mortal, “SE SENT”, no haver tingut discapacitat.

Aquí es torna a demostrar el poc que li importen a les administracions les persones amb discapacitat. Especialment a l’ajuntament de Tías, el qual no compleix la llei, ni els drets humans de les persones amb discapacitat; però això si, no complim ni la llei, ni els drets humans, però demanem subvencions a la Comunitat Europea.

I no és l’única també podríem parlar entre diverses actuacions de l’Ajuntament obviant a les persones amb discapacitat, les dutxes de la platja de Matagorda, que en el projecte anaven amb seient per a persones amb mobilitat reduïda i quan es va executar es van posar dutxes sense seient o el pla d’accessibilitat del municipi que no surt.

Fundación Disgrup

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content