Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciInclusió SocialAndi Sabadell recuperarà a la tardor els projectes de vida independent paralitzats...

Andi Sabadell recuperarà a la tardor els projectes de vida independent paralitzats per la Covid-19

Van quedar paralitzats al març del 2020 a causa de la pandèmia

persones del projecte de vida independent andi sabadell
Persones dels projectes de vida independent de l’entitat // Foto: Andi Sabadell

El curs que acaba ha estat molt especial pels participants en els diferents projectes de vIda independent d’Andi Sabadell: Joves i amics, Pis pont i pis camí i La Nostra llar.

Al març del 2020, la pandèmia de Covid-19 va obligar a deixar de realitzar els projectes Joves i Amics i Pisos de formació de l’entitat. Un mesos més tard, a l’octubre, es van reprendre els tallers de Joves i Amics, un cop al mes, via zoom. Aquesta activitat ha continuat fins el passat mes de juny, en que es va realitzar una darrera trobada, aquest cop presencial, per valorar l’activitat i fer propostes de cara al curs 2021-22, en que els i les joves demanen recuperar les estades de cap de setmana un cop al trimestre per a realitzar els tallers de formació.

Els pisos de formació no es podien recuperar fins que la pandèmia estigués controlada o els participants vacunats. Malgrat les dificultats, a partir del gener d’aquest any totes les persones interessades s’han trobat cada 15 dies per videoconferència per parlar de les seves motivacions per anar a viure de forma independent, de quins objectius tenen pendents d’aconseguir, i fer-los propostes de col·laborar a casa dels pares, cuinant, netejant, anant a comprar. La darrera d’aquestes trobades, que es va realitzar el dia 9 de juliol, va ser presencial; els i les participants varen poder visitar el nou pis que ha llogat l’associació per reiniciar els projectes de pisos de formació a partir de l’octubre. El pis els va agradar molt i que estigués situat al centre de Sabadell, encara més.

El que sí que s’ha mantingut ha estat el projecte La Nostra llar: els 4 joves que viuen independents han seguit al seu apartament o pis durant aquest període, amb tota normalitat, sense cap problema ni contagi, mantenint unes fermes mesures de seguretat, que s’han garantit amb els canvis necessaris, especialment en les compres (algunes s’han fet online, s’han canviat horaris per evitar coincidir amb molta gent, etc).

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content