Dissabte, 18 maig 2024
spot_img
IniciTERCER SECTOR SOCIALLa pandèmia va provocar que 1 de cada 4 entitats socials tanquès...

La pandèmia va provocar que 1 de cada 4 entitats socials tanquès l’any 2020 amb pèrdues econòmiques

La Confederació presenta els resultats de la 1a radiografía de l’Anuari 2021 del Tercer Sector Social de Catalunya

crisi covid 19 i les entitats socials
La crisi de la Covid ha afectat molt a les entitats socials // Foto: Arxiu

La Confederació ha presentat els resultats de la primera radiografia de l’Anuari 2021 del Tercer Sector Social de Catalunya en relació a la situació econòmica de les entitats socials catalanes i en destaca els principals resultats:

  • 1 de cada 4 entitats socials catalanes ha tancat l’exercici econòmic 2020 amb xifres vermelles a causa de l’impacte de la pandèmia en la gestió de serveis d’atenció a les persones:
  • Un 71,3% per tancament o suspensió de serveis o activitats
  • Un 49,2% per sobrecostos (compra d’EPI, contractació personal reforç …)
  • Un 20,7% altres causes (disminució donacions, increment de les necessitats socials a cobrir,…)
  • Un 8,5% places buides

Un 70,5% de les entitats socials catalanes ha rebut algun tipus de recurs o ajut extraordinari de les administracions públiques per pal·liar els efectes de la pandèmia, principalment mesures per compensar els sobrecostos (en el 50,1% dels casos) o ajuts directes (en el 43,8% dels casos).

  • ∙ El 88,7% de les entitats ha rebut ajuts de la Generalitat de Catalunya i un 30,4% per part d’ens locals.
  • ∙ En el 86,1% de les entitats socials catalanes, els ajuts o les mesures extraordinàries de les administracions públiques no han cobert la totalitat de la pèrdua d’ingressos.
  • ∙ Els ajuts o les mesures extraordinàries de les administracions públiques han cobert la totalitat dels sobrecostos derivats de la pandèmia només en el 6,9% de les entitats.

∙ Les dades del primer semestre de 2021 confirmen que els efectes de la pandèmia persisteixen:

  • El 71,5% de les entitats ha seguit suportant sobrecostos (la mitjana mensual de sobrecostos és de 8.313 €). Aquesta mitjana està molt condicionada al volum de persones contractades.
  • El 52,7% de les entitats ha seguit assumint una pèrdua d’ingressos a conseqüència del context (16.359 € mensuals de mitjana). Aquesta mitjana està directament relacionada al sector d’activitat.

L’impacte econòmic de la pandèmia l’any 2021 no varia massa dels resultats de l’any 2020, ja que un 26,3% de les entitats socials del país preveu també tancar l’exercici econòmic 2021 amb pèrdues.

En paraules del President de La Confederació, Joan Segarra: “Aquesta primera radiografia ens confirma un cop més que el Tercer Sector Social ha fet un esforç importantíssim per estar a primera línia de la pandèmia acompanyant a les persones més vulnerables. I ho ha fet assumint uns costos que serà difícil de recuperar perquè prou sobre mullat. Les dades ens confirmen també que les mesures extraordinàries i els ajuts de les administracions al sector han estat insuficients. És fonamental entendre que ara més que mai el país necessita un Tercer Sector Social fort per donar resposta a l’emergència social que ens ha deixat aquesta crisi. Som un actor clau per la recuperació social del país i seguirem reclamant al Govern i al conjunt de les administracions públiques els instruments de suport necessaris per fer front als reptes que tots tenim per endavant.”

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content