21.5 C
Barcelona
Dijous, 4 juny 2020

COCEMFE i el Consell de l’Advocacia Catalana s’alien per defensar els drets de les persones amb discapacitat

Apunta't al nostre Newsletter

Per estar al dia de totes les notícies, anuncis i ofertes especials

També has de llegir...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Cultura commemora els 10 anys de la Llei de la Llengua de Signes Catalana

Nen expressant-se en LSC // Foto: gencat El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

cocemfe catalunya consell advocacia catalana acord drets persones discapacitat
Roser Roigé i Julio J. Naveira signant el conveni de col·laboració // Foto: COCEMFE Catalunya

La defensa dels drets d’accessibilitat universal serà el principal punt d’atenció del conveni de col·laboració que van signar ahir COCEMFE Catalunya i el Consell de l’Advocacia Catalana per promoure iniciatives conjuntes d’interès mutu entorn als drets de les persones amb discapacitat.

En concret, l’acord de col·laboració signat per Julio J. Naveira, president del Consell de l’Advocacia Catalana, i Roser Roigé, presidenta de COCEMFE Catalunya, contempla els següents àmbits d’actuació:

Vetllar pel compliment normatiu en matèria d’accessibilitat. A aquests efectes, COCEMFE Catalunya, posa a disposició de les activitats objecte d’aquest conveni, l’Observatori de la Discapacitat Física i Orgànica (ODF), una eina al servei del conjunt de la societat que té com a missió generar coneixement i fer incidència política per millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitat.

– El Consell de l’Advocacia Catalana participarà en els òrgans de l’ODF; concretament, en el seu Consell Social on hi assistirà el president del Consell o per delegació, qui el president designi i en el Comitè de Persones Expertes on hi participarà una persona experta designada pel Ple del Consell.

– El Consell podrà assessorar i proposar a COCEMFE Catalunya, les iniciatives que consideri oportunes per a garantir la defensa del dret a l’accessibilitat universal d’acord amb el nou marc normatiu establert a partir del 5 de desembre del 2017.

– En la realització d’activitats amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar la societat sobre certes situacions de vulneracions de drets que afecten a les persones amb discapacitat física i orgànica.

– En la realització d’activitats formatives per tal de mantenir ambdós col·lectius permanentment formats en les matèries que els són d’interès.

– La realització d’accions d’incidència davant l’Administració Pública en la defensa drets de persones amb discapacitat física i orgànica en casos concrets i acordats mútuament, sobre certes situacions de vulneracions de drets que es puguin donar.

Durant l’acte de signatura d’aquest acord, Naveira va manifestar que “hem acordat unir esforços per aconseguir que les persones amb discapacitat puguin exercir els seus drets bàsics per tal de poder desenvolupar-se amb llibertat i sense obstacles en àmbits socials fonamentals com són l’accés a l’habitatge, l’educació, la feina o l’oci, entre d’altres”. I que, quan aquests drets que els hi són reconeguts no es compleixen “poder comptar amb una justícia àgil, activa i eficaç a l’hora d’atendre les necessitats específiques d’aquest col·lectiu”, va afegir.

Per la seva banda, Roser Roigé, presidenta de COCEMFE Catalunya va agrair al Consell de l’Advocacia Catalana;el seu compromís per defensar l’exercici ple dels drets de les persones amb discapacitat, ja que la realitat demostra que fins ara, la garantia dels drets i llibertats de les persones amb discapacitat no ha estat una prioritat. Seguim tenint un país ple de barreres, la qual cosa indica l’incompliment crònic de la llei i la falta de polítiques compromeses amb nosaltres”.va manifestar.

A l’acte de signatura també hi va participar la presidenta de COCEMFE Barcelona, Montserrat Pallarès, que va subratllar la importància de la col·laboració institucional per assegurar el gaudir ple i en condicions d’igualtat dels drets de totes les persones amb discapacitat.

Aquest conveni és una continuació de la col·laboració iniciada l’any passat entre ambdues entitats amb l’organització conjunta de les jornades “Drets, Accessibilitat i Compliment normatiu: Què fer a partir del 5 de desembre?”.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

Últimes notícies

SIFU llança una formació per a la integració laboral de persones amb discapacitat post Covid-19

Cartell de la plataforma formativa // Foto: Grupo SIFU La Fundació Grup SIFU llança aquest dijous una plataforma...

Sebastià Catllà renova el càrrec de president de la Fundació AMPANS quatre anys més

Sebastià Catllà, president del Patronat de la Fundació // Foto: AMPANS El Patronat de la Fundació AMPANS ha...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Al confinament, bona cara

Francisco Marín // Foto: FCSD Tot va començar el dimecres 11 de març, que va ser l’últim dia...

Leo Messi envia un missatge de suport a les persones usuàries de la Fundació AMPANS

https://www.youtube.com/watch?v=Gz4eGQ9TJXU&feature=youtu.be Al igual que fa uns dies va fer Luis Suarez, el futbolista argentí Leo Messi ha...