El Govern central posa en marxa noves deduccions anticipades per discapacitat i família nombrosa

L’import de l’abonament mensual serà de 100 euros

deduccions anticipades irpf famílies discapacitat
Les deduccions són per persones amb familiars a càrrec amb discapacitat // Foto: Obra Social “la Caixa”

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar el passat dimecres 18 de juliol una ordre del Ministeri d’Hisenda per posar en marxa el mecanisme per sol·licitar oficialment l’abonament de les deduccions anticipades en l’Impost de la Renda sobre les Persones Físiques (IRPF) per discapacitat i per família nombrosa.

Pel que fa a les deduccions per persones amb discapacitat a càrrec, la modificació suposa l’extensió dels casos en què es venia aplicant, afegint la deducció per cònjuge ni separat legalment quan aquest sigui una persona amb discapacitat que no tingui rendes anuals -excloses les exentes- superiors a 8.000 euros ni generi el dret a les deduccions per ascendent o descendent amb discapacitat previstes a la normativa de l’IRPF. L’import de l’abonament mensual serà de 100 euros.

BANER_300X250

Les persones i famílies que es troben dins d’aquests casos ampliats, poden sol·licitar davant de l’Agència Tributària l’abonament d’aquestes deduccions des del passat 19 de juliol. Serà d’aplicació per a les sol·licituds l’abonament anticipat de les deduccions per persones amb discapacitat a càrrec presentades a partir de l’1 d’agost de 2018.

El president del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), Luis Cayo, va qualificar la mesura de “positiva perquè més persones i famílies podran gaudir de la deducció anticipada”. Són més ingressos en efectiu per a persones i famílies, i van en la bona direcció de què la fiscalitat sigui emetent amb la dimensió social i doni suports a les xarxes familiars amb més necessitats objectives”, ha afegit.

Cal recordar que aquesta entitat havia reclamat aquesta mesura en nombroses ocasions tant al Govern com al Parlament, com una millora fiscal en el tractament de la discapacitat en el si familiar.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*