Dilluns, 2 octubre 2023
IniciENTITATSCIPO obre un segon L’Amanidor, el seu espai gastronòmic de cafeteria i...

CIPO obre un segon L’Amanidor, el seu espai gastronòmic de cafeteria i menjador, al Casal Catalunya de Castellar del Vallès

Gràcies a un conveni firmat amb l'Associació de la Germandat de Jubilats i Pensionistes de Castellar del Vallès i Sant Feliu del Racó, i el suport de l’Ajuntament de Castellar

Obertura L'Amanidor Casal Catalunya castellar
L’obertura del nou L’Amanidor va tenir lloc dimarts passat // Foto: CIPO

CIPO, la cooperativa que treballa per la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual, ha obert L’Amanidor al Casal Catalunya de Castellar del Vallès, un espai de cafeteria i menjador de l’equipament municipal que gestionarà l’entitat sabadellenca. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al conveni signat amb l’Associació de la Germandat de Jubilats i Pensionistes de Castellar del Vallès i Sant Feliu del Racó, i el suport de l’Ajuntament de Castellar.

ICF23_Baner Financament-300x600

L’obertura va tenir lloc el passat dimarts amb la visita de l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, acompanyat dels regidors de Cicles de Vida, Daniel Pérez, Diversitat Funcional, Anna Margalef, i d’Atenció Social, Àngela Bailén.

Aquest és el segon espai on CIPO desenvoluparà el seu Servei de restauració, ja que el primer L’Amanidor va obrir les portes a principis del 2022 al Casal Cívic i Comunitari Sabadell – Creu de Barberà. 

Xavier Martínez, director de CIPO, explica: “Actualment, a Sabadell, L’Amanidor ofereix feina a quatre joves amb diversitat funcional, però, amb l’obertura a Castellar, en són sis, a més del personal de suport”, gràcies a l’impuls i subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el finançament del Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID. Precisament, crear oportunitats laborals per a persones que no tenen un fàcil accés al mercat laboral és un dels objectius principals de l’entitat. “Hem fet una ferma aposta per aquest servei i veure com el model que vam crear fa només uns mesos creix i s’exporta a altres municipis és molt satisfactori”, afegeix Martínez.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’Associació de la Germandat de Jubilats i Pensionistes s’ha mostrat molt entusiasmada amb el projecte: “Teníem moltes ganes de posar en marxa, de nou, el bar del Casal. Estem molt il·lusionats amb la reobertura d’aquest servei amb L’Amanidor de CIPO, que té el valor afegit de ser un projecte social”, comenta la seva presidenta, Montse Da Silva.

Per la seva part, Ignasi Giménez, ha destacat “el treball conjunt amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes per recuperar l’espai de bar del Casal Catalunya després del parèntesi de la pandèmia” i ha remarcat “la importància de poder-ho fer a través d’una entitat del tercer sector com CIPO adreçada a la inserció laboral del col·lectiu de persones amb diversitat funcional”.

Com neix el projecte de L’Amanidor?

L’Amanidor neix de la col·laboració de CIPO amb l’Escola d’Educació Especial Xaloc amb l’objectiu de generar sortides laborals per als estudiants del PFI d’Auxiliar d’Hoteleria del centre.

A finals del 2021, sorgeix la possibilitat de participar en el projecte de “menjadors socialitzadors” del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, a través de la direcció d’Acció Cívica i Comunitària. Així, el març del 2022 s’inaugura L’Amanidor de La Creu de Barberà al Casal Cívic i Comunitari Sabadell – Creu de Barberà, convertint-se en un espai de pràctiques per a nou estudiants de l’EEE Xaloc.

Quatre d’aquests estudiants, finalitzada la seva estada formativa, van aconseguir un contracte laboral a L’Amanidor, el passat mes de juliol, passant a formar part de la plantilla del Centre Especial de Treball de CIPO i iniciant la seva trajectòria professional en la restauració.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content