Diumenge, 4 juny 2023
Diumenge, 4 juny 2023
IniciDretsCicle de tallers virtuals sobre el dret a l’habitatge de les persones...

Cicle de tallers virtuals sobre el dret a l’habitatge de les persones amb discapacitat física i/o orgànica durant el mes d’octubre

La federació ECOM va publicar l'any passat unes guies de recomanacions per defensar el dret a fer accessibles els espais comunitaris dels edificis

cartell tallers assessorament habitatge ecom
Programa dels tallers virutals del mes d’octubre // Foto: ECOM

La federació ECOM organitza aquest mes d’octubre tres tallers virtuals d’assessorament col·lectiu pel Dret a l’habitatge accessible, assequible i amb suports. D’aquesta manera, l’entitat vol seguir donant resposta a la problemàtica existent del dret a l’habitatge de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, com un element clau pel desenvolupament d’una vida independent.

L’any passat, ECOM va publicar unes guies de recomanacions per defensar el dret a fer accessibles els espais comunitaris dels edificis que recollien el procés que han de seguir les persones per fer accessible els espais comunitaris dels edificis d’habitatges i eliminar les barreres arquitectòniques, així com els canals de denúncia a seguir en el cas de trobar-se amb dificultats a la seva comunitat de veïns.

anunci guies d'arrel

Els tallers que es durant a terme aquest octubre durant aquest octubre seran:

Tecnologies de suport per a la llar . Dia 6 d’octubre de 17.30h a 19.30h. Compartiran informació sobre els recursos i suports que milloren les condicions de vida de les persones amb discapacitat a la seva llar. Especialment, parlarem de les “Tecnologies de Suport de Baix Cost” de la mà de ESAAC – BaixCost, Societat per al desenvolupament dels Sistemes de Comunicació Augmentatius i Alternatius. Les tecnologies de suport de baix cost són materials, adaptacions i altres recursos que un mateix pot construir o bé es poden aconseguir de manera gratuïta i també tots els recursos del mercat general que s’utilitzen com a producte de suport. Tot plegat compartint les experiències de les persones participants.

Gestió i mediació per a l’adaptació de l’edifici. Dia 20 d’octubre de 17.30h a 19.30h. S’explicaran els drets a l’accessibilitat de les persones amb discapacitat per a l’adaptació dels espais comuns dins de l’edifici d’habitatge on resideix. En aquest sentit, s’exposarà la gestió i procediments per tal de garantir aquest dret, però especialment estarà centrat en la mediació, com a servei per resoldre els conflictes amb la comunitat de veïns i veïnes. El taller serà a càrrec del Servei de mediació Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró.

Ajuts de rehabilitació. Dia 27 d’octubre de 17.30h a 19.30h. Es compartiran els recursos de finançament existents per tal de portar a terme les adaptacions a l’edifici, a l’interior de la llar i els productes i tecnologies de suport, presentant la guia d’Accessibilitat de l’habitatge d’ECOM per adaptar l’espai comunitari de l’edifici i l’interior de l’habitatge – Finançament -. També es donarà espai a les persones assistents d’explicar les seves experiències i els reptes d’aquests tipus d’ajudes.

La inscripció als tallers és gratuïta i obligatòria, ja que es tracta de tallers en petit format i l’aforament és limitat. Us podeu inscriure en aquest formulari.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content