Dimarts, 16 abril 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATEl CERMI analitza com afecten els nous Reglaments de Seguretat Vial i...

El CERMI analitza com afecten els nous Reglaments de Seguretat Vial i Circulació a les persones amb discapacitat

Ha elaborat un informe sobre els canvis del nou decret

bicicletes als carrers nou decret circulació
Els usuaris deixen les bicicletes a qualsevol lloc de l’espai públic // Foto: Espacio publico y accessibilidad L’H

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha elaborat un informe en el qual analitza els canvis que afecten les persones amb discapacitat amb la recent modificació aprovada pel Consell de Ministres dels Reglaments de Conductors, de Circulació i de Vehicles.

En relació amb el Reglament general de conductors, el CERMI destaca que se substitueix el terme ‘persones amb deficiències’ per ‘persones amb discapacitat’ en diversos punts de l’articulat. Així mateix, es reforça la garantia que les persones amb discapacitat auditiva podran rebre la informació a l’hora de examinar-se de forma adequada a les seves necessitats.

Igualment, s’estableix la possibilitat que en determinats casos i prèvia valoració mèdica i mecànica individualitzada, es puguin autoritzar, quan no es vegi compromesa la seguretat viària, certes adaptacions, restriccions o limitacions per a l’accés als permisos de conducció per persones amb problemes associats a el sistema locomotor.

Reglaments de Circulació i Vehicles

Quant als Reglaments de Circulació i de Vehicles, el Reial decret aprovat el passat dimarts pel Govern estableix la definició de vehicle de mobilitat personal i en prohibeix la circulació per les voreres, una demanda plantejada pel moviment CERMI de manera insistent, ja que la proliferació anàrquica d’aquests mitjans de transport compromet la circulació i seguretat dels vianants vulnerables, com és el cas de persones amb discapacitat i gent gran.

El CERMI recorda també en el seu informe que, tot i que la reforma aprovada pel Consell de Ministres no es refereix en cap cas a l’estacionament dels vehicles de mobilitat personal, com patinets elèctrics, la regulació vigent ja establia (i així es manté) la prohibició d’aparcar en llocs de pas en què es dificulti el trànsit de vianants.

“Per tant, a més de la prohibició que els vehicles de mobilitat personal puguin circular per les voreres i altres espais reservats als vianants, també queda prohibit el seu estacionament en aquests espais, amb la qual cosa es veu atesa la demanda d’el CERMI”, postil·la l’informe de la plataforma representativa de la discapacitat a Espanya.

Font: CERMI

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content