CatSalut emetrà les targetes sanitàries amb el nom del gènere sentit pels transsexuals

Salut i Treball, Afers Socials i Famílies signen un protocol d’actuació

bandera orgull transsexuals
Bandera de l’orgull de LGBTI // Foto: Pixabay

Els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies han signat un control protocol d’actuació per tal que el CatSalut emeti les targetes sanitàries individuals (TSI) amb el nom del gènere sentit per les persones transsexuals que ho sol·licitin.

D’aquesta manera els dos departaments volen vetllar per a la igualtat de tracte i no discriminació dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres  i intersexuals (LGBTI)  i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, tal i com recull la llei aprovada al Parlament l’octubre de 2014.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, el CatSalut ha estat el primer organisme públic que ha modificat els seus protocols per complir aquesta llei, que vol assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

El CatSalut va lliurar les primeres targetes sanitàries individuals amb el nom sentit el passat novembre als menors d’edat dels quals els pares ho havien demanat i des d’aquesta data ja s’han lliurat més de 30 targetes. A partir de la signatura d’aquest protocol s’estén la mesura a menors i majors d’edat que ho sol·licitin. Per fer-ho, cal adreçar-se a l’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de persones LGBTI o bé trucant al 061 CatSalutRespon.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*