Diumenge, 7 març 2021
Inici Destacades Catalònia i AMPANS gestionaran durant 2 anys el servei d’atenció a la...

Catalònia i AMPANS gestionaran durant 2 anys el servei d’atenció a la discapacitat intel·lectual a les presons de Catalunya

ampans catalonia servei atencio discapacitat intel·lectual presons
Entrada de la presó de Lledoners // Foto: Regió 7

Les fundacions Catalònia i AMPANS, a través d’una Unió Temporal d’Empreses, UTE Abril, gestionen des d’aquest setembre el servei d’atenció a la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a les presons i serveis penitenciaris de Catalunya, impulsat pel departament de Justícia de la Generalitat. 

El servei ofereix els suports adaptats per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual que es troben privades de llibertat es puguin adaptar als centres penitenciaris i posteriorment reinserir-se a la societat amb les mateixes garanties que la resta de persones internes.

La complexitat de l’estructura organitzativa de les presons sumada a la situació de discapacitat intel·lectual suposa que aquestes persones siguin més vulnerables respecte a la resta d’interns i que, a la sortida de la presó,  tinguin més dificultats en el retorn a la comunitat i la inclusió social. És per això que és necessària una atenció i intervenció especialitzada, que doni resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu mitjançant l’acompanyament a  la persona en un itinerari de suport, desenvolupant una intervenció centrada en els interessos de la persona i orientada principalment al retorn a la comunitat, afavorint la seva inserció social i laboral.

ARC Soluciones publi

El programa compta amb professionals dels àmbits de l’educació social, la psicologia, el treball social i la inserció laboral.  Els interns que formen part del programa són persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que han acceptat formar-ne part. En molts casos, hi ha però una tasca prèvia del personal dels centres penitenciaris de detecció i tramitació per a l’obtenció del certificat de discapacitat per a les persones que no han estat mai diagnosticades.

Les fundacions Catalònia i AMPANS són dues entitats consolidades amb molta experiència en el sector de la discapacitat i en el camp del suport al treball. A través de la UTE Abril, han assumit el repte de gestionar durant dos anys el servei d’atenció als interns amb discapacitat intel·lectual als centres penitenciaris de Catalunya.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES