Dissabte, 3 juny 2023
Dissabte, 3 juny 2023
IniciResponsabilitat SocialCampanya de TMB per sensibilitzar els usuaris del bus i metro perquè...

Campanya de TMB per sensibilitzar els usuaris del bus i metro perquè cedeixin el seient a les persones que realment el necessiten

Amb el lema “Al bus i al metro, dona prioritat absoluta a qui ho necessita” es fa amb la col·laboració del IMPD

campanya conscienciacio tmb bus i metro
En la campanya participen testimonis reals de persones usuàries del bus i metro // Foto: Ajuntament de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en col·laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona, ha llançat la campanya “Al bus i al metro, dona prioritat a qui ho necessita” per sensibilitzar els usuaris perquè cedeixin el seient a les persones amb mobilitat reduïda, i també a dones embarassades, gent gran i persones que porten un nadó en braços.

A través de tres testimonis reals d’usuaris del transport públic, la campanya busca fomentar l’ús cívic dels seients i els espais reservats del transport públic, així com la prioritat als ascensors, alhora que vol donar visibilitat al col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda i altres discapacitats.

anunci guies d'arrel

L’Andrés Hinarejos té una lesió de la medul·la espinal i en la campanya pregunta: “Si ocupes l’espai per a cadira de rodes, jo on em poso?”; la Lorena Blanco, porta una pròtesi a la tíbia i recorda: “Tu vols seure. Jo necessito seure. Respecta els seients reservats”, i el Javier Rojano, que porta una pròtesi al genoll explica: “Tu pots anar per les escales. Jo necessito l’ascensor”.

La campanya ve acompanyada de diverses actuacions que s’han fet recentment per millorar la visibilitat i per fer més comprensibles les indicacions de tots els elements. Recentment s’han col·locat cartells nous en tots els ascensors de la xarxa que destaquen la prioritat absoluta d’aquests col·lectius, s’han fet millores importants en els seients i espais reservats dels nous trens i s’ha instal·lat una nova senyalització als autobusos que faci ressaltar encara més la prioritat en aquests espais.

L’accessibilitat: una prioritat per a TMB

Des de l’any 2007, tota la xarxa d’autobusos de TMB (1.135 vehicles) està preparada per transportar persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. Els vehicles incorporen rampes, una plataforma baixa, sol antilliscant, àrees reservades per a persones usuàries de cadires de rodes i seients d’ús preferent per a persones amb mobilitat reduïda. També inclouen polsadors amb sistema braille per a persones amb discapacitat visual i un sistema d’informació visual i acústica per a persones amb discapacitat sensorial als vehicles i en moltes parades.

Pel que fa a la xarxa de metro, del total de 165 estacions n’hi ha 153, un 93%, que estan equipades amb ascensors de connexió entre el carrer, el vestíbul i les andanes. Del 8% restant, quatre estacions (els intercanviadors d’Espanya i Maragall) estan en obres i la resta en licitació o tramitació, a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Font: Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content