L’Ajuntament de Barcelona ha engegat una campanya per apropar el Servei de Teleassistència Municipal a prop de les 20.000 persones majors de 75 anys que viuen soles a la ciutat. L’objectiu és que aquestes persones que podrien rebre aquest servei, el sol·licitin.
El Servei de Teleassistència s’ha mostrat molt útil per les persones majors de 75 anys durant el temps de pandèmia, proporcionant-los informació, donant suport emocional i facilitant l’accés als serveis sanitaris.
Aquesta no és la primera campanya específica posada en marxa pel servei de teleassistència arran de la Covid-19. Durant la crisi sanitària l’Ajuntament ja va adaptar el servei per prioritzar l’atenció de les persones més vulnerables i es va contactar de manera proactiva amb 3.000 persones cada dia per informar sobre el nou coronavirus, resoldre dubtes i fer tota mena d’aclariments. La campanya va arribar a unes 91.000 persones d’uns 73.000 habitatges diferents.
En la mateixa línia, Barcelona ha posat en marxa en els darrers mesos l’Estratègia municipal contra la Soledat, un fenomen que afecta especialment les poblacions de les grans ciutats i que s’ha intensificat amb la pandèmia de la Covid-19.
El Servei de Teleassistència és un servei permanent d’atenció domiciliària les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, que permet a la persona usuària estar connectada amb un centre d’atenció on es gestionen els serveis necessaris per atendre la situació d’urgència.
El Servei de Teleassistència està adreçat a persones grans, persones amb diversitat funcional i persones amb valoració de dependència, tot i que en la seva pràctica totalitat el reben persones més grans de 75 anys.
Actualment gaudeixen del Servei de Teleassistència Municipal més de 91.000 persones, i l’Ajuntament està duent a terme 324 projectes relacionats, directa o indirectament, amb la soledat.