Dissabte, 23 setembre 2023
IniciDEPENDÈNCIACampanya de l’Ajuntament de Barcelona per apropar el Servei de Teleassistència Municipal

Campanya de l’Ajuntament de Barcelona per apropar el Servei de Teleassistència Municipal

Vol arribar a prop de 20.000 persones grans que viuen soles a la ciutat

Una operadora treballant al Servei de TeleassA

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat una campanya per apropar el Servei de Teleassistència Municipal a prop de les 20.000 persones majors de 75 anys que viuen soles a la ciutat. L’objectiu és que aquestes persones que podrien rebre aquest servei, el sol·licitin.

ICF23_Baner Financament-300x600

El Servei de Teleassistència s’ha mostrat molt útil per les persones majors de 75 anys durant el temps de pandèmia, proporcionant-los informació, donant suport emocional i facilitant l’accés als serveis sanitaris.

Aquesta no és la primera campanya específica posada en marxa pel servei de teleassistència arran de la Covid-19. Durant la crisi sanitària l’Ajuntament ja va adaptar el servei per prioritzar l’atenció de les persones més vulnerables i es va contactar de manera proactiva amb 3.000 persones cada dia per informar sobre el nou coronavirus, resoldre dubtes i fer tota mena d’aclariments. La campanya va arribar a unes 91.000 persones d’uns 73.000 habitatges diferents.

En la mateixa línia, Barcelona ha posat en marxa en els darrers mesos l’Estratègia municipal contra la Soledat, un fenomen que afecta especialment les poblacions de les grans ciutats i que s’ha intensificat amb la pandèmia de la Covid-19. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Servei de Teleassistència és un servei permanent d’atenció domiciliària les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, que permet a la persona usuària estar connectada amb un centre d’atenció on es gestionen els serveis necessaris per atendre la situació d’urgència.

El Servei de Teleassistència està adreçat a persones grans, persones amb diversitat funcional i persones amb valoració de dependència, tot i que en la seva pràctica totalitat el reben persones més grans de 75 anys.

Actualment gaudeixen del Servei de Teleassistència Municipal més de 91.000 persones, i l’Ajuntament està duent a terme 324 projectes relacionats, directa o indirectament, amb la soledat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content