La localitat de Panelles, a la Noguera, acull un taller de millora de la memòria en el que participen 14 persones

Promogut pel Consell Comarcal i el servei NeuroLleida d’ASPID

panelles taller memòria aspid
Participants al taller “Millora de la memòria” // Foto: ASPID

La localitat de Panelles (la Noguera), ha acollit el taller “Millora de la memòria” destinada a persones grans interessades en millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps.

En total han participat 14 persones en aquest taller promogut pel Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla Local d’Inclusió Social, i NeuroLleida, el servei d’ASPID especialitzat en el tractament i prevenció de les afectacions neurològiques.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els participants han assistit a vuit sessions d’una hora. En el programa, primer se’ls ensenya com funciona la memòria i com es produeixen els oblits per causa de l’envelliment. Posteriorment, en un segon bloc, s’ensenyen i practiquen estratègies per millorar la memòria en cadascuna de les fases del procés de memorització.

El programa “Millora de la memòria i Salut Cerebral” s’ha dissenyat com un programa d’intervenció grupal per millorar el funcionament cognitiu i per prevenir la instauració d’un procés de demència. Treballa tres aspectes: les funcions cognitives, l’activitat física i el funcionament social.

BANER_300X250

Des del 2017 el Consell Comarcal de la Noguera i NeuroLleida han portat a terme un total de 8 tallers de memòria, amb 120 participants aproximadament. Les sessions s’han desenvolupat a les poblacions de Penelles, Albesa, Cubells, Foradada, Algerri i la Sentiu de Sió.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*