Dilluns, 9 setembre 2024
IniciSALUT MENTALBarcelona impulsa la campanya “Parla de salut mental” per reivindicar la importància...

Barcelona impulsa la campanya “Parla de salut mental” per reivindicar la importància del suport psicològic i emocional

Vol recordar a la ciutadania que té a la seva disposició el servei gratuït ‘Konsulta’m’

campanya parla salut mental barcelona
Presentació de la campanya ‘Parla de salut mental’ // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la campanya “Parla de salut mental”, per reivindicar la importància del suport psicològic i emocional i recordar a la ciutadania que té a la seva disposició el servei gratuït Konsulta’m.

El vídeo de la campanya mostra una conversa entre la creadora de continguts i divulgadora Mara Jiménez  i un grup de persones que han tingut problemes de salut mental i reflexionen sobre el sentiment de soledat i buidor i la conseqüent situació de bloqueig que s’experimenta moltes vegades quan es pateix malestar emocional o altres sensacions que poden ser l’inici d’un problema de salut mental. També parlen de la necessitat de trencar amb l’estigma al voltant de la teràpia psicològica.

L’objectiu de la campanya és normalitzar la comunicació sobre aquesta mena de problemes i alhora oferir recursos per protegir la salut mental de la ciutadania.

“Parla de salut mental” es difondrà per xarxes socials, mitjans digitals, marquesines i ràdio. A més, l’alcaldessa, Ada Colau, enviarà 120.000 cartes a llars de famílies amb joves i adolescents, i també es remetran 15.000 missatges de mòbil a joves que han estat atesos recentment per diferents serveis de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

La iniciativa neix arran del gran impacte que ha suposat la pandèmia de covid-19 en la vida de les persones, especialment entre la població jove i adolescent.

Segons l’Enquesta a la joventut de Barcelona 2020, el 60% del jovent creu que l’impacte de la pandèmia els afectarà d’una manera negativa o molt negativa. L’Enquesta de factors de risc en estudiants de secundària (FRESC), de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), recull que gairebé un 20% de les noies i l’11,1% dels nois corren el risc de patir problemes de salut mental, i el 38,6% de les noies i el 20,3% dels nois presenten malestar emocional. Aquests indicadors han augmentat significativament respecte a l’any 2012.

El servei municipal d’atenció psicològica professional Konsulta’m va néixer el 2018 adreçat inicialment a persones d’entre 12 i 22 anys, i, amb tretze punts d’atenció a la ciutat, ja funciona a tots els districtes. El gener del 2022 es va posar en marxa un servei idèntic per a persones de més de 22 anys, que també s’està desplegant arreu de la ciutat. Tots dos són gratuïts i funcionen sense cita prèvia.

L’any 2021 Konsulta’m va atendre 1.271 joves, que van realitzar 1.612 consultes, i 389 professionals, que en van fer 438. Aquestes xifres tripliquen els registres de l’any anterior.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES