Dimecres, 22 març 2023
Dimecres, 22 març 2023
IniciEntitatsBadalona Capaç denuncia les dificultats sociolaborals que afronten les dones amb discapacitat...

Badalona Capaç denuncia les dificultats sociolaborals que afronten les dones amb discapacitat intel·lectual

Pateixen una doble discriminació, per gènere i per discapacitat

dones discapacitat badalona capaç
Les dones amb discapacitat tenen dificultats a accedira a una feina // Foto: Badalona Capaç

Com cada 8 de març amb motiu del Dia Interncional de les Dones, la Fundació Badalona Capaç reivindica el dret al treball de les dones amb discapacitat que recull l’article 27 de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat.

anunci guies d'arrel

En aquest sentit també reclama la igualtat efectiva entre dones i homes, i específicament en les dones amb discapacitat, que estan exposades a una doble discriminació, per raó de gènere i per raó de discapacitat, patint una vulneració dels seus drets.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Davant d’aquesta realitat, Badalona Capaç reclama més compromís i responsabilitat per part de les administracions públiques i el món empresarial per tal que es tingui en compte les necessitats i capacitats de totes les dones, i especialment de les dones amb discapacitat intel·lectual. Cal garantir el dret de totes les dones a tenir un lloc de feina i un salari digne, així com a una formació inclusiva amb suports al llarg de la vida per preparar-les per al món laboral.

A més, pel que fa a la salut, les dones amb discapacitat tenen nombroses barreres per a accedir a la planificació familiar, a l’assistència a la reproducció, i impediments que limiten la seva llibertat sexual.

Per últim, s’ha constatat que la confluència de factors com el gènere i la discapacitat converteix les dones amb discapacitat en un col·lectiu especialment vulnerable a patir algun tipus de maltractament; les xifres apunten que aproximadament un 40% de les dones amb discapacitat pateix o ha patit alguna forma de violència, alguna vegada a la seva vida, per exemple: sofreixen un 13% + de violència econòmica, un 10% + de violència física i un 9%+ de violència sexual.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content