Divendres, 21 juny 2024
IniciINCLUSIÓ LABORALAugmenta un 2,29% el nombre de treballadors autònoms amb discapacitat durant l’any...

Augmenta un 2,29% el nombre de treballadors autònoms amb discapacitat durant l’any 2023

Segons dades aportades per la Tresoreria General de la Seguretat Social al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

Els treballadors autònoms amb discapacitat han augmentat al 2023
Un treballador autònom amb discapacitat // Foto: Servimedia

Els treballadors autònoms amb discapacitat igual o superior el 33% pertanyents al Règim Especial d’Autònoms de la Seguretat Social van augmentar un 2,29% l’any 2023 i van arribar als 25.170 en total, segons dades aportades per la Tresoreria General de la Seguretat Social al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

El Cermi va sol·licitar aquesta informació en virtut dels mandats de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Així, l’increment del 2023 va ser de 564 treballadors autònoms amb discapacitat. Aquest augment és inferior a l’experimentat l’any 2022, en què el creixement va ser del 3%. En concret, 717 treballadors més.

D’aquest total de 25.170 treballadors autònoms amb discapacitat, assolit el 31 de desembre de 2023, 9.328 eren dones i 15.842 eren homes, per la qual cosa la diferència per sexe és molt acusada en detriment de les dones amb discapacitat.

Segons el parer del Cermi, aquest increment de 2,29 punts el 2023, indica que “l’emprenedoria, malgrat els seus termes globalment modestos, continua sent una via d’inclusió laboral atractiva per a les persones amb discapacitat, que cada any escala posicions a la seva aportació a la creació general d’ocupació per a aquest grup de població”.

PUBLICITAT

Pel Cermi, aquesta tendència positiva necessita “una acció pública més intensa pel que reclama al Govern un enfortiment dels incentius i bonificacions als autònoms amb discapacitat, fent-los més reforçat per a les dones, que ampliï aquest camí d’accés a l’ocupació i permeti creixements molt més alts en els propers anys”.

Secció patrocinada per
FECETC color logo

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content