Dimarts, 20 febrer 2024
IniciGENT GRANNacions Unides reconeix el projecte d’avaluació de l’atenció integrada en l’entorn domiciliari...

Nacions Unides reconeix el projecte d’avaluació de l’atenció integrada en l’entorn domiciliari de la Generalitat

Promou l’autonomia personal de la gent gran, augmentar-ne la qualitat de vida i reduir-ne la institucionalització

Nacions Unides reconeix el projecte Aiss noguera
Presentació del projecte d’avaluzió en l’entorn domiciliari // Foto: Generalitat de Catalunya

Nacions Unides ha reconegut a la seva llista de bones pràctiques el projecte de la Generalitat que avaluava l’impacte de l’Atenció Integrada Social i Sanitària (AISS) en l’àmbit domiciliari. La Generalitat, a través dels Departaments de Salut i Drets Socials, ha impulsat aquesta iniciativa amb l’objectiu fonamental de fomentar l’autonomia personal de les persones grans, millorar-ne la qualitat de vida i reduir la institucionalització al màxim.

L’avaluació del projecte va ser detallada i exhaustiva, abordant 105 Àrees Bàsiques de Serveis Socials (ABSS) i 94 Àrees Bàsiques de Salut (ABS) a Catalunya. Aquest enfocament integral implica la participació dels ens locals i una anàlisi aprofundida del model d’atenció integrada en l’àmbit domiciliari. La primera fase de l’avaluació va se centrar en l’anàlisi del desenvolupament i ús del model, incloent una revisió detallada de les experiències d’atenció integrada. La segona fase es va centrar en l’impacte d’aquest model, utilitzant mètodes mixts per triangulació de dades i comparant territoris amb diferents nivells d’integració.

La Inclusió d’aquest projecte a la llista de bones pràctiques de les Nacions Unides no només és un testimoni del compromís de la Generalitat amb les polítiques públiques centrades en l’atenció domiciliària integrada, sinó que també representa un reconeixement dels esforços per promoure l’envelliment saludable. A més, aquesta distinció posiciona el projecte com a exemple referencial, amb la capacitat de ser exportat com a model d’èxit aplicable a altres països.

En conclusió, aquesta avaluació positiva per part de les Nacions Unides ofereix a la Generalitat una plataforma internacional per compartir coneixements i recursos, contribuint a la missió global de crear un món on totes les persones puguin gaudir d’una vida llarga i saludable, especialment en la seva etapa de la tercera edat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content