Dimarts, 16 abril 2024
spot_img
IniciESPORT ADAPTATAugmenta un 3% el número de treballadors autònoms amb discapacitat en 2022

Augmenta un 3% el número de treballadors autònoms amb discapacitat en 2022

Segons dades aportades per la Tresoreria General de la Seguretat Social al CERMI

treballadors autonoms amb discapacitat
Els treballadors autònoms amb discapacitat segueixen augmentant // Foto: Servimedia

Els treballadors autònoms amb discapacitat igual o superior el 33% pertanyents al Règim Especial d’Autònoms de la Seguretat Social van augmentar un 3% l’any 2022, arribant als 24.606 en total, segons dades aportades per la Tresoreria General de la Seguretat Social al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), que els va sol·licitar en virtut dels mandats de la Llei de Transparència.

L’increment aquell any 2022 va ser de 717 treballadors amb discapacitat. Aquest augment produït l’any 2022 és inferior a l’experimentat l’any 2021, en què el creixement va ser del 4,1%, en concret, 958 treballadors més.

D’aquest total de 24.606 treballadors autònoms amb discapacitat assolit a data de 31 de desembre de 2022, 8.994 eren dones (un 36,5% del total) i 15.612 eren homes (un 63,5%), per la qual cosa la diferència per sexe és molt acusada en detriment de les dones amb discapacitat.

Segons el parer del Cermi, aquest increment de 3 punts el 2022 indica que l’emprenedoria, malgrat els termes globalment modestos, continua sent una via d’inclusió laboral atractiva per a les persones amb discapacitat.

El Cermi reclama al Govern “un enfortiment dels incentius i bonificacions als autònoms amb discapacitat, fent-los més intens per a les dones, que ampliï aquest camí d’accés a l’ocupació i permeti creixements molt més alts els propers anys”.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content