Dimarts, 20 febrer 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEl Banc del Moviment de Barcelona modifica horaris, protocol de sol·licitud i...

El Banc del Moviment de Barcelona modifica horaris, protocol de sol·licitud i durada del lloguer dels productes

El servei municipal dedicat a proporcionar productes per facilitar la mobilitat a persones amb discapacitat o dificultats de moviment, experimenta canvis significatius en el 2024

banc del moviment nou barris barcelona
Cartell del Banc del Moviment de Barcelona // Foto: Ajuntament de Barcelona

El Banc del Moviment, un servei municipal dedicat a proporcionar productes per facilitar la mobilitat a persones amb discapacitat o dificultats de moviment, experimenta canvis significatius en el 2024, impulsats per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta actualització inclou una ampliació de l’horari d’atenció, la modernització de les vies de contacte i una renovació del protocol per sol·licitar productes en préstec.

Un dels canvis més rellevants és la modificació del període de lloguer dels productes, establint un límit màxim de 10 mesos. Aquest servei implica el pagament d’un preu públic i una fiança específica per cada producte, amb els detalls corresponents disponibles al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). El procés per accedir al servei requereix omplir un formulari de sol·licitud o trucar al servei, esperar la confirmació de la disponibilitat del producte, acordar una cita, presentar la documentació necessària (DNI, certificat de titularitat del compte bancari), signar el contracte de cessió i realitzar el pagament, ja sigui amb targeta o mitjançant transferència bancària.

L’horari d’atenció al públic s’ha expandit tant de forma presencial com telefònica. El punt d’atenció, situat al carrer Manuel Sanchis-Guarner 14-16, requereix una cita prèvia. A més, s’han actualitzat les vies de contacte telemàtic, permetent als usuaris comunicar-se amb el Banc del Moviment a través del telèfon 667 402 345 o del correu electrònic atenciobancdelmoviment@bcn.cat.

Els nous horaris d’atenció telefònica són de dilluns a divendres, de 10:30 h a 14:00 h del matí, i de dilluns a dijous, de 15:00 h a 18:00 h de la tarda. Pel que fa a l’atenció presencial, amb cita prèvia, els horaris varien, obrint de dilluns a dimarts de 10:00 h a 13:30 h, i dimecres i dijous de 16:00 h a 19:30 h. Dijous, amb una atenció especialitzada per a infància, adolescència i productes tecnològics, el servei s’estén de 16:30 h a 19:30 h.

El Banc del Moviment, com a servei municipal, compta amb el suport de l’IMPD de l’Ajuntament de Barcelona. Per obtenir més informació, es pot consultar detalls addicionals a la pàgina web de l’IMPD. Aquesta actualització reforça la missió del Banc del Moviment en proporcionar assistència i suport millorats a aquells que necessiten productes d’ajuda per millorar la seva mobilitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content