ASPID va inserir a 50 persones al mercat laboral a la comarca de l’Alt Urgell durant l’any 2018

També va atendre 142 persones, de les 47 eren amb discapacitat

Curs de formació Alt Urgell aspid
L’entitat va donar més de 680 hores de formació en competències bàsiques i transversals // Foto: ASPID

Els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral d’ASPID van atendre l’any 2018 un total de 142 persones amb discapacitat o incapacitat laboral i/o amb dificultats per accedir al mercat laboral a la comarca de l’Alt Urgell (un increment del 69% respecte a l’any anterior) i van contribuir a que 50 s’incorporessin al mercat laboral (16 més que l’any anterior).

Quant a les insercions, de les 50 persones que van aconseguir ocupar-se durant el 2018 a la comarca de l’Alt Urgell, 14 (el 28%) van ser ciutadans i ciutadanes aturades amb discapacitat i 36 (el 72%), persones aturades amb dificultats per accedir al mercat de treball. Així, es van signar 16 contractes més respecte a l’any 2017.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Pel que fa a les 142 persones ateses (un 69% més que l’any anterior), 47 són ciutadans o ciutadanes amb discapacitat acreditada o incapacitat laboral (gairebé el doble respecte a l’any anterior) i 95 persones aturades amb dificultats per accedir al mercat de treball.

Els índex d’atenció i inserció laboral segons els col·lectius està molt equilibrat. En el cas de les persones aturades amb discapacitat, s’han inserit el 30% dels 47 atesos. Pel que fa als usuaris amb dificultats per accedir al mercat de treball, s’ha inserit el 38% dels 95 atesos.

BANER_300X250

A més de la integració laboral, representats del Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral van visitar 51 empreses de l’Alt Urgell i es van fer 189 visites de seguiment i fidelització, que van donar com a resultat 36 ofertes de feina, un increment del 25% respecte a l’any 2017.

D’altra banda, durant el 2018 es van facilitar més de 680 hores formació en competències bàsiques i transversals.

ASPID també ha dut a terme tres programes durant el 2018 a la comarca de l’Alt Urgell: el projecte SIOAS, adreçat a persones aturades amb discapacitat i/o incapacitat laboral i a empreses de la comarca; el MARMI, adreçat a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció a i les empreses, i l’Incorpora, dirigit a persones aturades amb discapacitat o amb dificultats per accedir al mercat de treball i a empreses de la comarca.

D’altra banda, ASPID participa a la taula de treball per a l’ocupació “Integra Pirineus” i a la taula Salut Mental Alt Urgell.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*