Dilluns, 6 desembre 2021
IniciInclusió LaboralFundación SIFU crea una àrea per a la integració de persones amb...

Fundación SIFU crea una àrea per a la integració de persones amb discapacitat en el mercat laboral ordinari

sifu jobs area inclusió laboral mercat ordinari
El programa pretén acompanyar als candidats en el mercat laboral ordinari // Foto: Grupo SIFU

La Fundación Grupo SIFU ha creat SIFU Jobs, una àrea específica d’inclusió sociolaboral destinada a exercir de pont entre treballadors amb discapacitat i empreses amb l’objectiu d’aconseguir la seva plena integració en el mercat laboral ordinari.

L’objectiu d’aquest programa es garantir l’acompanyament a la inserció laboral, promovent-la i donant-li suport des de la fundació com a entitat mediadora i complementària al CEE (Centre Especial d’Ocupació), basant-se en els suports individualitzats que requereix la persona en la seva integració al lloc de treball. “Hem detectat la necessitat de potenciar l’Àrea d’Inclusió Sociolaboral per així dissenyar i estandarditzar processos i accions que ens permetin ser més eficaços i eficients a l’hora d’aconseguir els nostres objectius d’integració de persones amb discapacitat en el món laboral ordinari”, explica Marta Giménez, responsable de la nova divisió de la Fundación Grupo SIFU.

fiare banca etica crowdfunding

El programa s’adreça, d’una banda, a treballadors amb una discapacitat de qualsevol tipus superior al 33%, siguin o no empleats de Grup SIFU, i d’altra banda, a empreses i entitats col·laboradores que vulguin integrar a la seva plantilla treballadors amb diversitat funcional. Aquestes tenen d’aquesta manera una bona oportunitat per complir amb l’obligació de reservar un 2% de persones amb diversitat funcional en empreses de 50 o més treballadors, però també de crear en les seves organitzacions entorns marcats pel compromís social.

Un cop seleccionats, els treballadors són acompanyats per aquesta àrea d’inclusió sociolaboral durant els primers mesos per a garantir l’èxit. “L’acompanyament o suport professional és una eina de suport que facilita i contribueix al fet que tota persona evolucioni i es empoderi per portar una vida el més autònoma possible i tingui accés a igualtat d’oportunitats al mercat laboral”, afegeix Marta Giménez.

Per la responsable de SIFU Jobs “incorporar canvis en entorns empresarials a vegades genera certes inquietuds i suspicàcies. Treballem amb convicció i vam aconseguir convèncer empreses i donar la confiança i les garanties necessàries perquè assumeixin el repte d’incorporar un equip professional divers i inclusiu “.

La Fundación Grupo SIFU compta amb 13 anys d’experiència en la promoció i foment de la inclusió de persones amb capacitats diferents des de totes les seves vessants.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES