ASPID inaugura un nou local destinat als serveis d’autonomia personals i de neurorehabilitació

El president de la Diputació, Joan Reñé, presideix l’acte

inauguració nou local aspid lleida
Joan René va presidir la inauguració del nou local d’ASPID // Foto: Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dijous el local del nou servei de Neurorehabilitació i d’Autonomia personal d’ASPID (Associació de Paraplègics i Discapacitats de Lleida).

Reñé ha presidit un acte en què ha estat acompanyat per la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho, i en què s’ha fet una visita a unes instal·lacions que han suposat una inversió de 39.500 euros per part de la Diputació de Lleida per un projecte el cost total del qual ascendeix a 79.000 euros. L’actuació ha consistit en el condicionament i en l’adquisició d’equipament tecnològic per aquest nou centre d’atenció integral per a l’autonomia personal, que està ubicat al carrer Príncep de Viana de Lleida.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En la seva intervenció, Reñé ha destacat “que la Diputació sempre ha tingut una col·laboració molt estreta amb entitats” com ASPID, “que està fent una feina excepcional i vam veure molt convenient ajudar-los econòmicament essent només un detall del gran treball que duen a terme per donar servei a totes aquestes persones que cada dia ho necessiten més”.

Per la seva banda, Bibiana Bendicho, presidenta d’ASPID, ha agraït a la Diputació l’ajuda que sempre reben a la seva associació, alhora que ha explicat que “ja des de l’abril de 2017 estem instal·lats en aquesta nova seu i ja hem atès més de 900 persones. L’objectiu per a aquest 2018 és de poder-ne ajudar un 10 per cent més i obrir-nos a nous col·lectius, com per exemple, en el desenvolupament neurològic de la infància”.

BANER_300X250

El nou local té uns 150 metres quadrats i està equipat amb quatre despatxos, una sala de fisioteràpia i espais per activitats de grup, i acollirà a partir d’ara els serveis d’autonomia personal i de neurorehabilitació (NeuroLleida) i els corresponents a programes de participació social.

La posada en funcionament d’aquesta nova instal·lació suposarà, per a NeuroLleida, la possibilitat d’ampliar el nombre de persones ateses i de continuar desenvolupant els programes específics de neurorehabilitació que ja ofereix actualment i que van adreçats a persones amb dany cerebral, com ictus o traumatismes cranioencefàlics, o amb malalties neurodegeneratives, com les demències o la malaltia de Parkinson.

A més, NeuroLleida incrementarà els serveis actuals amb la posada en marxa de nous programes de millora de la memòria, adreçats a col·lectius específics de persones que presenten problemes de memòria, a causa de factors psicològics, com l’estat emocional, l’ansietat o la depressió, o problemes derivats d’inadequades estratègies de funcionament.

També s’adreçaran a persones amb altres malalties que s’associen amb problemes de memòria, com són la fibromiàlgia o la fatiga crònica.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*