ASPID inaugura un nou local destinat als serveis d’autonomia personals i de neurorehabilitació

El president de la Diputació, Joan Reñé, presideix l’acte

inauguració nou local aspid lleida
Joan René va presidir la inauguració del nou local d’ASPID // Foto: Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dijous el local del nou servei de Neurorehabilitació i d’Autonomia personal d’ASPID (Associació de Paraplègics i Discapacitats de Lleida).

Reñé ha presidit un acte en què ha estat acompanyat per la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho, i en què s’ha fet una visita a unes instal·lacions que han suposat una inversió de 39.500 euros per part de la Diputació de Lleida per un projecte el cost total del qual ascendeix a 79.000 euros. L’actuació ha consistit en el condicionament i en l’adquisició d’equipament tecnològic per aquest nou centre d’atenció integral per a l’autonomia personal, que està ubicat al carrer Príncep de Viana de Lleida.

BANER_300X250

En la seva intervenció, Reñé ha destacat “que la Diputació sempre ha tingut una col·laboració molt estreta amb entitats” com ASPID, “que està fent una feina excepcional i vam veure molt convenient ajudar-los econòmicament essent només un detall del gran treball que duen a terme per donar servei a totes aquestes persones que cada dia ho necessiten més”.

Per la seva banda, Bibiana Bendicho, presidenta d’ASPID, ha agraït a la Diputació l’ajuda que sempre reben a la seva associació, alhora que ha explicat que “ja des de l’abril de 2017 estem instal·lats en aquesta nova seu i ja hem atès més de 900 persones. L’objectiu per a aquest 2018 és de poder-ne ajudar un 10 per cent més i obrir-nos a nous col·lectius, com per exemple, en el desenvolupament neurològic de la infància”.

El nou local té uns 150 metres quadrats i està equipat amb quatre despatxos, una sala de fisioteràpia i espais per activitats de grup, i acollirà a partir d’ara els serveis d’autonomia personal i de neurorehabilitació (NeuroLleida) i els corresponents a programes de participació social.

La posada en funcionament d’aquesta nova instal·lació suposarà, per a NeuroLleida, la possibilitat d’ampliar el nombre de persones ateses i de continuar desenvolupant els programes específics de neurorehabilitació que ja ofereix actualment i que van adreçats a persones amb dany cerebral, com ictus o traumatismes cranioencefàlics, o amb malalties neurodegeneratives, com les demències o la malaltia de Parkinson.

A més, NeuroLleida incrementarà els serveis actuals amb la posada en marxa de nous programes de millora de la memòria, adreçats a col·lectius específics de persones que presenten problemes de memòria, a causa de factors psicològics, com l’estat emocional, l’ansietat o la depressió, o problemes derivats d’inadequades estratègies de funcionament.

També s’adreçaran a persones amb altres malalties que s’associen amb problemes de memòria, com són la fibromiàlgia o la fatiga crònica.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*