Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDRETSASPACE presenta un conte sobre els drets de la infància amb paràlisi...

ASPACE presenta un conte sobre els drets de la infància amb paràlisi cerebral i grans necessitats de suport

“El sueño de Julieta” s’ha presentat durant una jornada en línia que ha comptat amb la participació de la presidenta de Confederació ASPACE, Manuela Muro i de la cap de Àrea de Programes i Activitats del Reial Patronat sobre Discapacitat, Guiomar Monforte

Aspace conte sobre els drets dels infants amb paràlisi cerebral
Portada del conte ‘El sueño de Julieta’ // Foto: Confederació ASPACE

Amb un fort compromís envers la inclusió i el respecte dels drets de la infància amb paràlisi cerebral, la Confederació ASPACE ha presentat el conte “El sueño de Julieta”. Aquesta iniciativa, que es basa en el conte homònim, narra les vivències de dues germanes, Julieta i Valentina, i la seva lluita per garantir els drets de Julieta, qui viu amb paràlisi cerebral i enfronta grans reptes en la seva vida quotidiana.

Durant l’acte d’inauguració, la presidenta de Confederació ASPACE, Manuela Muro, ha destacat la importància de fer realitat els somnis dels nens i les nenes amb paràlisi cerebral, subratllant que viure amb aquesta condició no hauria de ser un obstacle per a l’oci, l’educació i la participació en igualtat. “La veu de Julieta ens recorda la nostra responsabilitat com a societat de garantir la inclusió i el benestar d’aquests infants”, ha afegit Muro.

Guiomar Monforte, cap de l’Àrea de Programes i Activitats del Reial Patronat sobre Discapacitat, ha encoratjat una visió més humana i optimista sobre la paràlisi cerebral, fent èmfasi en la capacitat i l’esperança com a motors de canvi social. “La paràlisi cerebral no suposa una limitació creativa ni mental”, ha afirmat Monforte, advocant per una aproximació que reconegui les possibilitats i les aspiracions de les persones amb aquesta condició.

El testimoni directe de dues nenes amb paràlisi cerebral, Ane i Kyara, ha estat un punt àlgid de l’acte. Ane, de nou anys, usuària de Comunicació Augmentativa i Alternativa (CAA), ha expressat la seva frustració pel mancat accés a espais públics i activitats recreatives, com les botigues i els parcs. Kyara, per la seva banda, ha ressaltat la importància de l’assistència personal per a la seva independència i la seva participació en activitats socials.

Seguidament, s’ha dut a terme una taula rodona titulada “Mesures per a una Infància Inclusiva”, amb la participació de Gregorio Saravia, delegat de Drets Humans i per a la Convenció de CERMI Estatal, i Silvia Casanovas, responsable de polítiques locals i participació de UNICEF Espanya. Saravia ha cridat l’atenció sobre la necessitat de transformar socialment els reptes que afronten les famílies de nens i nenes amb paràlisi cerebral, mentre que Casanovas ha destacat el paper crucial de la participació infantil en els processos de presa de decisions a nivell local.

La jornada ha conclòs amb la projecció de l’obra de teatre de titelles “El sueño de Julieta”, basada en el conte presentat, oferint una experiència emotiva i inspiradora per a tots els assistents.

La campanya “Julieta” continua sent una plataforma vital per a la sensibilització i l’activisme en la defensa dels drets de la infància amb paràlisi cerebral, reforçant el compromís de la societat envers la inclusió i la igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content