ASEM posa a disposició de pacients, familiars i professionals, publicacions especialitzades en malalties neuromusculars

Gràcies al conveni amb l'entitat francesa ATM Téléthon

asem-llibres-especialitzats-malalties-neuromusculars
Hi han trenta títols a disposició a la pàgina web de l’entitat // Foto: Federació ASEM

La Federación Española de Enfermedades Neuromusculares (ASEM) en el seu objectiu de fomentar el coneixement de les malalties neuromusculars, treballa juntament amb l’Associació Française contre les Myopathies – AFM-Téléthon, per facilitar l’accés a la informació amb materials tècnics especialitzats i a la vegada molt accessibles a les famílies i pacients diagnosticats per malalties neuromusculars. 

Gràcies a aquest conveni de col·laboració que permet la traducció en llengua espanyola i la reproducció de documents publicats per l’AF-Téléthon, els pacients hispano parlants poden accedir a publicacions especialitzades sobre diagnòstic, abordatge i convivència amb patologies neuromusculars.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Totes les publicacions estan disponibles gratuïtament en l’apartat de “Publicacions. Llibres i guies ”de la web de la Federació ASEM, on es pot descarregar en format PDF. Així mateix, pot trobar-se en versió impresa en qualsevol de les seccions de les associacions i entitats membres de la Federació ASEM, gràcies al suport de la Fundació ONCE, que finança la impressió de les publicacions a través de la convocatòria dels Plans de Prioritats ONCE.

Entre els més de trenta títols es poden trobar: “Principals malalties neuromusculars”, “El múscul esquelètic”, “Suport psicològic en malalties neuromusculars”, o “Sentar-se correctament en una silla de rodes”.

BANER_300X250

Les malalties neuromusculars són un conjunt de més de 150 malalties neurològiques, de naturalesa progressiva, en la seva majoria d’origen genètic i la seva característica principal és la pèrdua de força muscular. Hi ha malalties cròniques que generen gran discapacitat, pèrdua de l’autonomia personal i càrregues psicosocials. Todavía no hi han tractaments efectius ni de cura. La seva aparició pot produir-se en qualsevol etapa de la vida, però més del 50% apareix a la infància. En xifres globals, existeixen més de 60.000 afectats per malaltia neuromuscular a tota Espanya.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*