21.4 C
Barcelona
Diumenge, 5 juliol, 2020

Arrenca la 5a Setmana Apropa Cultura dedicada als col·lectiu de dones en situació de vulnerabilitat

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...
5a-setmana-apropa-cultura
Acte de presentació de la 5a Setmana Apropa Cultura // Foto: gencat

La 5ª Setmana Apropa Cultura, que serveix per donar visibilitat al programa Apropa Cultura amb activitats especials als equipaments que hi participen, va arrencar ahir aplegant els principals actors dels sectors cultural i social d’arreu de Catalunya. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, van participar en la presentació de la Setmana, que enguany està dedicada als col·lectius de dones en situació de vulnerabilitat (dones en situació de violència masclista, dones migrades, amb diversitat funcional, privades de llibertat o en situació de pobresa, vinculades a l’exercici de la prostitució o en risc d’exclusió social). 

A l’acte també hi van participar la directora d’Apropa Cultura, Sonia Gainza, així com representants d’institucions, equipaments i entitats privades que també donen suport a aquest programa d’inclusió social a través de la cultura.

La consellera Vilallonga, va pronunciar paraules d’agraïment adreçades a les entitats privades que donen suport a l’Apropa Cultura, i va definir la cultura com un dels “puntals de la societat del benestar” i “la medicina del nostre esperit”.

El conseller El Homrani, per la seva banda va destacar el “paper que té la cultura a l’hora de crear ciutadans i ciutadanes lliures” i de superar desigualtats i discriminacions. I va afegir: “Cal que bastim ponts entre l’àmbit social i el cultural per vèncer les barreres visibles i invisibles”.

La Setmana Apropa Cultura se celebra del 21 al 27 d’octubre amb activitats a tots els equipaments que participen al programa. Enguany, per primer any, el programa Apropa Cultura, que porta ja 13 anys treballant per facilitar l’accés a la cultura a col·lectius en situació de vulnerabilitat, posa el focus en les dones en situació de vulnerabilitat amb la campanya #totesincloses.

Enguany 139 entitats de dones estan inscrites en el programa, però l’objectiu és seguir creixent. Amb la col·laboració de les entitats socials i els equipaments culturals, s’ha dissenyat un programa d’activitats vinculat a dones i cultura, amb l’objectiu de donar visibilitat a la tasca que realitzen aquestes entitats socials i com la cultura pot ajudar a aconseguir una societat més inclusiva. Les activitats arrencaran dilluns 11 de novembre a la Fundació Miró amb la Jornada d’Accessibilitat i Diversitat “Museus i Dones en situació de vulnerabilitat”, a l’entorn de diferents realitats de dones en situació de vulnerabilitat, amb l’objectiu de reflexionar sobre quin paper pot o ha de tenir el museu a les seves vides.

A més, al llarg d’aquests dies, se celebraran les cruïlles Apropa, un intercanvi d’experiències entre entitats socials i equipaments. Una iniciativa d’èxit

El programa Apropa Cultura aplega als sectors cultural i social per treballar plegats per una cultura més inclusiva. Un total de 127 equipaments culturals (teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus) i 2.411 centres socials d’arreu de Catalunya formen ja part de la xarxa Apropa Cultura. Des de la seva creació el 2006, el programa ha generat 284.106 experiències culturals d’usuaris, 54.904 de les quals la darrera temporada, essent la primera vegada que se supera la barrera de les 50.000 usuàries en un any), i de les quals més de 12.000 pertanyen a usuàries de centres que treballen amb dones en situació de vulnerabilitat.

D’altra banda la consellera Vilallonga va avançar que la Unió Europea té en curs d’aprovació definitiva el projecte ARTIS, liderat pel Departament de Cultura, dins el programa POCTEFA de reforç de la inclusió social als equipaments culturals, una “bona notícia perquè arribaran més diners per a la cultura”.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -