Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciCulturaArrenca la 5a Setmana Apropa Cultura dedicada als col·lectiu de dones en...

Arrenca la 5a Setmana Apropa Cultura dedicada als col·lectiu de dones en situació de vulnerabilitat

5a-setmana-apropa-cultura
Acte de presentació de la 5a Setmana Apropa Cultura // Foto: gencat

La 5ª Setmana Apropa Cultura, que serveix per donar visibilitat al programa Apropa Cultura amb activitats especials als equipaments que hi participen, va arrencar ahir aplegant els principals actors dels sectors cultural i social d’arreu de Catalunya. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, van participar en la presentació de la Setmana, que enguany està dedicada als col·lectius de dones en situació de vulnerabilitat (dones en situació de violència masclista, dones migrades, amb diversitat funcional, privades de llibertat o en situació de pobresa, vinculades a l’exercici de la prostitució o en risc d’exclusió social). 

A l’acte també hi van participar la directora d’Apropa Cultura, Sonia Gainza, així com representants d’institucions, equipaments i entitats privades que també donen suport a aquest programa d’inclusió social a través de la cultura.

La consellera Vilallonga, va pronunciar paraules d’agraïment adreçades a les entitats privades que donen suport a l’Apropa Cultura, i va definir la cultura com un dels “puntals de la societat del benestar” i “la medicina del nostre esperit”.

banner flyer interpersonas

El conseller El Homrani, per la seva banda va destacar el “paper que té la cultura a l’hora de crear ciutadans i ciutadanes lliures” i de superar desigualtats i discriminacions. I va afegir: “Cal que bastim ponts entre l’àmbit social i el cultural per vèncer les barreres visibles i invisibles”.

La Setmana Apropa Cultura se celebra del 21 al 27 d’octubre amb activitats a tots els equipaments que participen al programa. Enguany, per primer any, el programa Apropa Cultura, que porta ja 13 anys treballant per facilitar l’accés a la cultura a col·lectius en situació de vulnerabilitat, posa el focus en les dones en situació de vulnerabilitat amb la campanya #totesincloses.

Enguany 139 entitats de dones estan inscrites en el programa, però l’objectiu és seguir creixent. Amb la col·laboració de les entitats socials i els equipaments culturals, s’ha dissenyat un programa d’activitats vinculat a dones i cultura, amb l’objectiu de donar visibilitat a la tasca que realitzen aquestes entitats socials i com la cultura pot ajudar a aconseguir una societat més inclusiva. Les activitats arrencaran dilluns 11 de novembre a la Fundació Miró amb la Jornada d’Accessibilitat i Diversitat “Museus i Dones en situació de vulnerabilitat”, a l’entorn de diferents realitats de dones en situació de vulnerabilitat, amb l’objectiu de reflexionar sobre quin paper pot o ha de tenir el museu a les seves vides.

A més, al llarg d’aquests dies, se celebraran les cruïlles Apropa, un intercanvi d’experiències entre entitats socials i equipaments. Una iniciativa d’èxit

El programa Apropa Cultura aplega als sectors cultural i social per treballar plegats per una cultura més inclusiva. Un total de 127 equipaments culturals (teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus) i 2.411 centres socials d’arreu de Catalunya formen ja part de la xarxa Apropa Cultura. Des de la seva creació el 2006, el programa ha generat 284.106 experiències culturals d’usuaris, 54.904 de les quals la darrera temporada, essent la primera vegada que se supera la barrera de les 50.000 usuàries en un any), i de les quals més de 12.000 pertanyen a usuàries de centres que treballen amb dones en situació de vulnerabilitat.

D’altra banda la consellera Vilallonga va avançar que la Unió Europea té en curs d’aprovació definitiva el projecte ARTIS, liderat pel Departament de Cultura, dins el programa POCTEFA de reforç de la inclusió social als equipaments culturals, una “bona notícia perquè arribaran més diners per a la cultura”.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES