Diumenge, 28 novembre 2021
IniciInclusió LaboralEl Grup Viver de Bell-lloc participa en una prova pilot per acreditar...

El Grup Viver de Bell-lloc participa en una prova pilot per acreditar les competències dels seus treballadors

grup viver bell lloc prova pilot competències professionals treballadors

La Fundació Viver de Bell-lloc juntament amb l’Associació Sant Tomàs, han participat en un projecte pilot que pretén que les persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemes de salut mental o amb trastorn de l’espectre autista que treballen en centres especials de treball i empreses d’inserció puguin obtenir una acreditació de les seves competències a partir d’una certificació professional de nivell 1 i, així, facilitar el seu accés al mercat de treball.

Són persones ocupades, que estan formades i tenen experiència professional, però que no disposen d’una acreditació oficial, fet que els dificulta poder demostrar la seva qualificació.

diari-discapacitat-300x250e

Durant l’any 2018 es va constituir un grup de treball integrat per entitats representatives de les persones amb discapacitat intel·lectual (DINCAT, Associació Empresarial d’Economia Social, AMMFEINA i Associació APRENEM) i, per part de l’Administració de la Generalitat: el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa. La prova pilot es va iniciar a principis de 2019.

Fa un parell de setmanes va culminar aquest procés d’acreditació de competències professionals adquirides per l’experiència laboral amb la fase d’avaluació de les competències professionals a 8 persones

treballadores de Centre Especial de Treball de la Fundació Viver de Bell-lloc. L’objectiu era acreditar les unitats de competència corresponents a la qualificació AGA164_1 Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria. El resultat de les avaluacions ha estat satisfactori i les vuit persones treballadores han aconseguit acreditar les seves competències professionals i la seva experiència laboral.

Aquesta ha estat la primera vegada que persones amb diversitat funcional participen en aquest tipus de procés i l’experiència ha resultat ser molt positiva tant per les persones aspirants com per als professionals i les professionals que hi han participat.

S’han dut a terme un seguit d’adaptacions en la fase d’acreditació per tal millorar l’acompanyament d’aquests treballadors en el procés d’acreditació sense modificar el grau d’exigència definit per a qualsevol persona treballadora. En primer lloc, per evitar expectatives frustrades, s’han seleccionat els treballadors candidats i els equips d’atenció psicosocial de les entitats han valorat els criteris de l’avaluació i el perfil dels candidats.

Paral·lelament, s’ha potenciat la implicació dels professionals del sector i se’ls ha habilitat com a informadors, orientadors, assessors o avaluadors del procediment d’acreditació de competències professionals a través del curs gestionat per l’Institut Català de Qualificacions Professionals.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES