AMPANS reconeix les empreses pel seu compromís amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat

L’entitat premia Gates, Stradivarius i la FUB a la 9a Trobada ‘Ampans i Empresa’

premi empreses compromís inserció laboral
D’esquerra a dreta, Xavier Codina, alcalde de Santpedor, Joan Carles Algaba, Director del Centre Logístic de Stradivarius a Sallent, Cedric Stalpaert, Director General de Gates, Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement, Valentí Martínez, Director General de la FUB, Sebastià Catllà, president d’AMPANS i Toni Espinal, Director General d’AMPANS // Foto: AMPANS

Les empreses Gates, Stradivarius i la Fundació Universitària del Bages van rebre ahir un reconeixement pel seu compromís amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat, a la 9a edició de la Trobada Ampans i Empresa que organitza l’entitat cada dos anys.

En l’acte, que es va fer a les instal·lacions del Garden al Centre Especial de Treball d’AMPANS, els seus directors generals, Cedric Stalpaert, de Gates, Valentí Martínez, de la FUB, i Joan Carles Algaba, Director del Centre Logístic de Stradivarius, a Sallent, van recollir el reconeixement a mans del president d’AMPANS, Sebastià Catllà.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La jornada va comptar també amb una xerrada que va fer Jordi Molina, professor d’ESADE i EADA i membre del consell assessor d’Ampans, sobre les estratègies d’empresa per adaptar-les al món canviant.

Les empreses reconegudes

BANER_300X250

Stradivarius ha incorporat a 108 persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat en els darrers 7 anys, mitjançant el Servei d’Inserció d’AMPANS, de forma estable en els seus equip de treball, adaptant el llocs de treball, fent un seguiment continuat a través del Treball amb Suport, acollint persones en pràctiques, i facilitant la plena integració d’aquestes persones de forma normalitzada en les seves plantilles.

Pel què fa a Gates, la multinacional que fabrica corretges de transmissió per al sector de l’automoció, fa més de 20 anys que contracte els serveis del Centre Especial de Treball d’AMPANS, una feina que dóna ocupació a 40 persones amb discapacitat. L’any passat el CET d’AMPANS va manipular més de 8 milions de corretges, doblant la producció en 4 anys.

Finalment, la Fundació Universitària del Bages manté una aliança amb AMPANS en diversos projectes des dels seus inicis a Manresa. Un d’ells, el programa de pràctiques dels alumnes dels diferents estudis universitaris:  Podologia,  Infermeria i fisioteràpia, i Logopèdia,  i també en diverses iniciatives d’accions formatives, com ara xerrades, conferències o grups de treball. L’any passat, la Universitat va proposar a AMPANS el Projecte  Universimés, un projecte innovador que s’ha posat en marxa aquest curs 2016-2017, i que ha obert la Universitat a 21 persones amb discapacitat intel·lectual.

Per la seva part, cal recordar que Ampans va aconseguir inserir amb èxit a les empreses del territori 221 persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat l’any 2016. El director general d’AMPANS, Toni Espinal, va explicar que davant de noves necessitats, l’entitat també està donant suport i acompanyant a prop de 400 joves en risc, a través del centre de Noves Oportunitats, dins de la Garantia Juvenil.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va ser l’encarregat de cloure l’acte, assegurant que el que és important pel territori és important per les empreses, i que els valors ens permetran tirar endavant un canvi d’època.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*