Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciEntitatsAMPANS lliura els guardons del IXè Premi d’Investigació i d’Innovació sobre discapacitat...

AMPANS lliura els guardons del IXè Premi d’Investigació i d’Innovació sobre discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament

La novena convocatòria ha atorgat sis premis en dues modalitats, tres d’investigació i tres d’innovació

acte entrega guardons premis ampans
Acte d’entrega dels guardons dels premis // Foto: AMPANS

AMPANS va lliurar ahir al vespre els guardons del IXè Premi d’Investigació i d’Innovació sobre discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament, que es convoca de forma biennal per reconèixer la feina de persones, entitats i equips que dediquen el seu treball a la investigació i al foment de pràctiques innovadores per a la millora en l’atenció i la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

L’acte va comptar amb la presència de Sebastià Catllà, president de la fundació AMPANS, i de Jordi Mir, secretari del jurat i coordinador del Premi; així com de la tinenta d’alcalde i regidora d’Acció Social i Inclusió de l’Ajuntament de Manresa, Mariona Homs. La vetllada també va comptar amb una ponència de la pedagoga Anna Esclusa, Premi Talent de la Cambra de Comerç de Barcelona i Coordinadora del projecte de Modulació Pedagògica. Es va poder gaudir, també, de l’actuació musical de la bagenca Anaïs Vila.

banner newsletter oferta 50%

L’entrega de premis

El primer premi en categoria d’Innovació l’ha recollit Cristina Santamarina, pel seu projecte realitzat juntament amb Vicente Cloquell i la Cooperativa Valenciana Koynos. Han dissenyat i provat una polsera vibro estimulatòria per tractar els comportaments estereotipats de persones amb trastorn de l’espectre autista.

En la categoria d’Investigació, el primer premi l’ha recollit Cristina Mumbardó, que, juntament amb quatre investigadores més, ha creat un programa de desenvolupament d’habilitats d’autodeterminació dirigit a persones amb TEA.

El segon i tercer premi d’Innovació se’ls han endut, respectivament, la iniciativa “Café Crear Unidos”, que ofereix una solució innovadora en la generació de llocs de treball per a persones amb discapacitat, i l’elaboració d’un joc que exemplifica la generació de nous models d’aprenentatge i desenvolupament de competències professionals.

En el cas de la categoria d’Investigació, els dos premis restants s’han atorgat a un estudi al voltant de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual internes a la presó (2n Premi), i a un estudi de l’efecte de l’activitat formativa sobre els coneixement i actituds sexuals i afectives de persones amb discapacitat intel·lectual (3r Premi).

Acompanyant aquests reconeixements en la categoria d’Investigació, enguany el jurat ha decidit atorgar una menció especial per a un treball que plasma la situació i les necessitats dels avis d’infants i joves amb Síndrome de Down.

En el seu discurs, el President d’AMPANS, Sebastià Catllà, ha destacat que “tirar endavant projectes, investigar, compartir, animar els equips, liderar iniciatives, creure que l’esforç val la pena per millorar el futur de les persones… Sens dubte, és el camí de l’èxit, que farà que les persones puguin tenir una vida millor”.

Mariona Homs, tinenta d’alcalde i regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Manresa, va voler fer tancament de l’acte reconeixent la labor de les entitats que treballen en el sector de la discapacitat, en especial a tots aquells equips que dediquen esforços a innovar socialment i fer millor la vida de les persones.

Aquesta novena convocatòria ha atorgat sis premis en dues modalitats, tres d’investigació i tres d’innovació, tots ells dotats econòmicament: 5.000€ pels dos primers premis, 3.000€ pels segons premis i 1.000€ pels tercers. Aquests reconeixements són possibles gràcies a la col·laboració d’ICL Iberia, Esteve i Control Group, que donen suport al Premi des de fa anys.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content