Durant tot aquest mes de maig se celebren a Tarragona les jornades GASTROMAIG impulsades pel centre de formació ocupacional Royal Escola de Formació. El programa preveu diferents Màster Classes educatives per a l’alumnat i espais culinaris oberts al públic en general des d’una perspectiva inclusiva. Tot plegat s’emmarca en l’inici de nous cursos en l’àmbit cuina i restauració 100% subvencionats per a treballadors i per a persones aturades amb diversitat funcional psíquica.
Es tracta d’una proposta formativa per a estudiants de cuina que servirà per millorar les seves capacitats laborals i el seu desenvolupament social i personal. En el cas dels adults amb diversitat funcional intel·lectual, aquest tipus de propostes formatives i curriculars faciliten la normalització del propi procés d’aprenentatge, l’autonomia personal i la integració social.
Les jornades comptaran amb la participació de reconeguts professionals nacionals i internacionals del món de la cuina i la restauració.
Amb més de 12 anys d’experiència en el sector, Royal Escola de Formació també ofereix cursos d’altres àmbits com el fitness i l’esport, els idiomes o la docència. Tota la oferta formativa es troba 100% subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el Ministeri de Treball i Seguretat Social (SEPE).
Programa de GASTROMAIG
ShowCooking per l’alumnat del centre:
- Dilluns, 2 de maig: Yoneduar Ospino Ealo, sushiman del grup gastronòmic Bokoto Sushi Japanese Club.
- Dilluns, 9 de maig, a les 16h: L’alumnat del centre realitzarà una demostració culinària a la Fira Àpat la fira de l’alimentació i la gastronomia catalana per a professionals del sector agroalimentari de Tarragona.
- Dilluns, 16 de maig: Marc Piquè, subcampió mundial en gelateria artesanal.
- Dilluns, 23 de maig: Pep Moreno, el reconegut xef del restaurant Deliranto de Salou (estrella Michelin 2019).
- Dimarts, 31 de maig: Marta i Gerard Rafí els germans emprenedors de l’Esportell del Bou (Picamoixons).
Espais culinaris oberts:
- Dijous, 19 de maig: Tast d’Olis amb el grup Identitat Olive Oil.
- Dijous, 26 de maig: Taller de cuina mediterrània.
Nous cursos en cuina i restauració (inici MAIG 2022)
- Cuina japonesa
- Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
- La cuina dels arrossos
- Cuina per a celíacs
- Operacions Bàsiques de Pastisseria
- Cuina vegana