Dissabte, 23 octubre 2021
IniciTercer Sector SocialAjut extraordinari del Govern per al manteniment econòmic de les entitats del...

Ajut extraordinari del Govern per al manteniment econòmic de les entitats del Tercer Sector Social

El termini per sol·licitar-lo acaba el 13 de desembre a les 15h

chakir homrani ajuts entitats tercer sector
Chakir El Homrani, conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies // Foto: Taula Tercer Sector Social

Davant l’afectació patida en el funcionament dels serveis d’atenció a les persones i de voluntariat per part d’entitats del Tercer Sector Social a conseqüència dels efectes de la COVID-19, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha aprovat un ajut extraordinari i puntual que vol afavorir el manteniment de l’activitat d’aquestes entitats, dedicades a l’atenció i la defensa dels drets socials de col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió. El termini per sol·licitar l’ajut acaba el 13 de desembre de 2020 a les 15:00h.

Requisits per participar-hi en els ajuts a entitats del tercer sector social:

  1. Ser una fundació, associació o cooperativa d’iniciativa social que tingui com a finalitat l’atenció i la defensa dels drets socials de col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió.
  2. Han de tenir recollit als estatuts socials la finalitat d’atenció i la defensa dels drets socials de col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió.
  3. Ser una federació o una associació que estigui formada per un mínim de 10 entitats de les que preveu l’article 2.1 del Decret Llei 42/2020, de 10 de novembre.
  4. Tenir la seu o una delegació a Catalunya i exercir-hi la seva activitat.
  5. Haver mantingut l’activitat a partir del 14 de març de 2020, de forma ininterrompuda.
  6. Que el volum de la seva activitat, en l’exercici anterior al de la publicació de la convocatòria, sigui superior a 40.000 euros.

No poden sol·licitar l’ajut les fundacions, associacions o cooperatives d’iniciativa social que presten serveis al sistema públic de serveis socials de Catalunya mitjançant contractes, convenis o concerts, ni les que ho fan mitjançant subvencions quan han estat objecte d’algun tipus de compensació. Tampoc el poden sol·licitar les que presten serveis al sistema públic de Salut, Educació o Justícia.

La quantia de l’ajut a entitats del tercer sector és un import fix de pagament únic de 5.000 euros per a les fundacions, associacions i cooperatives d’iniciativa social i de 20.000 euros per les federacions i associacions constituïdes per les entitats anteriors.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES