28.3 C
Barcelona
Divendres, 7 agost, 2020

Acord del Tercer Sector Social i el Govern per superar la crisi social provocada per la Covid-19

El text recull un conjunt de propostes que donen resposta a la Catalunya social

Destacades

El Govern invertirà 50M€ per protegir l’àmbit residencial de possibles rebrots de Covid-19

El Govern de la Generalitat de Catalunya continua centrat en la lluita...

El sector de la discapacitat urgeix a la creació d’un comitè d’emergència per la Covid-19

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), ha demanat...

El Govern suspèn les sortides dels residents a l’exterior per protegir-los de la Covid-19

Els Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies han...
Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya
L’acord s’ha signat aquest matí al Palau de la Generalitat // Foto: Taula Tercer Sector Social

Tercer Sector Social, representat per La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, han signat avui l’Acord per una Catalunya Social que estableix les mesures que són clau per superar la crisi social derivada de la Covid-19. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han signat avui aquest pacte al Palau de la Generalitat amb la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, i el president de La Confederació del Tercer Sector, Joan Segarra.

L’acord, que té una mirada a mitjà i llarg termini, fixa les principals premisses per a la recuperació social de la Catalunya postcovid al voltant de 5 eixos sobre els quals s’estructuraran les polítiques socials del Govern: treball de qualitat i protecció social i laboral; infància, adolescència i joventut; garantia dels drets i de la igualtat; suports, acompanyament, autonomia personal i dimensió comunitària i enfortiment del sector social.

El text recull una vuitantena de propostes dins l’àmbit del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la finalitat de reforçar el sistema de serveis i protecció social perquè aquest esdevingui un pilar fort de l’Estat del benestar, al costat de la salut i l’educació. Entre les mesures, destaca: potenciar la inserció laboral de col·lectius vulnerables (persones amb discapacitat, amb problemes de salut mental, en situació administrativa irregular, joves, dones, etc.); desenvolupar plans de suport a les empreses d’inserció i als centres especials de treball; millorar la cobertura de la Renda Garantida de Ciutadania; liderar un acord de país per combatre la pobresa infantil; ampliar les polítiques d’acollida a les persones migrades i refugiades; desplegar l’Estratègia d’abordatge del sensellarisme i impulsar la llei catalana d’autonomia personal i una llei de la gent gran.

L’Acord per una Catalunya Social també reconeix el paper essencial de les entitats socials que s’han mantingut a primera línia i al costat de les persones més vulnerables.

El document també inclou propostes específiques per enfortir el sector social, com la necessitat de treballar per l’actualització de les tarifes dels serveis d’atenció i suport a les persones a fi de millorar les condicions laborals dels i les professionals, la sostenibilitat d’aquests serveis i la qualitat de l’atenció, el compromís d’elaborar un projecte de llei d’acció concertada o consolidar el reconeixement del tercer sector com a agent actiu del sistema català de serveis socials, entre d’altres.

Des de La Confederació i la Taula es valora positivament aquest acord perquè s’apunten línies i reptes de futur que, conjuntament amb el Govern, s’espera que ajudin a seguir treballant cap a l’excel·lència en els serveis d’atenció a les persones més vulnerables.

En paraules de Joan Segarra, president de La Confederació: “valorem el compromís d’avançar cap a una Catalunya Social i confiem que aquest acord ens ajudi a desplegar les concrecions que, en aquests moments de màxima complexitat, necessiten les entitats socials del país. Això ha de ser un punt de partida per revertir la situació d’infrafinaçament que des de fa 10 anys pateix el sector social i vetllarem perquè així sigui. La ciutadania, les entitats, les professionals del sector i el país, s’ho mereixen”.

“Estem molt lluny del pic d’una crisi social sense precedents i les mesures que es prenguin seran crucials per aconseguir superar-la i donar resposta als reptes socials que s’han agreujat amb la pandèmia. Ara més que mai, s’ha de demostrar a la ciutadania que la sortida és la garantia dels drets socials i l’enfortiment d’un sistema de protecció social que ha trontollat. L’acord és positiu perquè posa les bases de com ha de ser la Catalunya social del futur i perquè, a la vegada, reconeix el paper de servei públic de les entitats socials que, només durant l’estat d’alarma, han atès més de 800.000 persones” assegura Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector.

La Generalitat de Catalunya i les entitats representatives del tercer sector han acordat la creació de la Comissió de Seguiment de la Catalunya Social que es reunirà, com a mínim, cada mes per vetllar per l’aplicació de les mesures pactades.

Subscriu-te a la Newsletter

Per rebre al teu correu les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius del diari de la DisCapacitat

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Barcelona crea un telèfon 24h per prevenir el suïcidi i obre un nou punt d’atenció presencial

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa dues mesures dins el pla...

Althaia i Control Live proven un ‘llit-cadira de rodes intel·ligent’ en pacients amb alta dependència

Pacients de la Fundació Althaia provaran l’efectivitat del V-Chair, un llit - cadira de rodes intel·ligent dissenyat...

Efectes de la infecció i el confinament sobre el Parkinson durant la pandèmia de la COVID-19

La pandèmia COVID-19 ha afectat les persones amb malaltia de Parkinson tant per la pròpia infecció com...

Només un 1% de les persones escolliria viure a una residència en cas de necessitar suport

A principis de juliol el moviment Volem Llars per Viure va llençar una enquesta a totes les...

Campanya de l’Ajuntament de Barcelona per apropar el Servei de Teleassistència Municipal

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat una campanya per apropar el Servei de Teleassistència Municipal a prop de...

també pot interessar-te

- Advertisement -