Dissabte, 3 desembre 2022
Dissabte, 3 desembre 2022
IniciTercer Sector SocialAcord del Tercer Sector Social i el Govern per superar la crisi...

Acord del Tercer Sector Social i el Govern per superar la crisi social provocada per la Covid-19

El text recull un conjunt de propostes que donen resposta a la Catalunya social

L’acord s’ha signat aquest matí al Palau de la Generalitat // Foto: Taula Tercer Sector Social

Tercer Sector Social, representat per La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, han signat avui l’Acord per una Catalunya Social que estableix les mesures que són clau per superar la crisi social derivada de la Covid-19. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han signat avui aquest pacte al Palau de la Generalitat amb la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, i el president de La Confederació del Tercer Sector, Joan Segarra.

anunci guies d'arrel

L’acord, que té una mirada a mitjà i llarg termini, fixa les principals premisses per a la recuperació social de la Catalunya postcovid al voltant de 5 eixos sobre els quals s’estructuraran les polítiques socials del Govern: treball de qualitat i protecció social i laboral; infància, adolescència i joventut; garantia dels drets i de la igualtat; suports, acompanyament, autonomia personal i dimensió comunitària i enfortiment del sector social.

El text recull una vuitantena de propostes dins l’àmbit del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la finalitat de reforçar el sistema de serveis i protecció social perquè aquest esdevingui un pilar fort de l’Estat del benestar, al costat de la salut i l’educació. Entre les mesures, destaca: potenciar la inserció laboral de col·lectius vulnerables (persones amb discapacitat, amb problemes de salut mental, en situació administrativa irregular, joves, dones, etc.); desenvolupar plans de suport a les empreses d’inserció i als centres especials de treball; millorar la cobertura de la Renda Garantida de Ciutadania; liderar un acord de país per combatre la pobresa infantil; ampliar les polítiques d’acollida a les persones migrades i refugiades; desplegar l’Estratègia d’abordatge del sensellarisme i impulsar la llei catalana d’autonomia personal i una llei de la gent gran.

Banner 300x250px EnBucle3

L’Acord per una Catalunya Social també reconeix el paper essencial de les entitats socials que s’han mantingut a primera línia i al costat de les persones més vulnerables.

El document també inclou propostes específiques per enfortir el sector social, com la necessitat de treballar per l’actualització de les tarifes dels serveis d’atenció i suport a les persones a fi de millorar les condicions laborals dels i les professionals, la sostenibilitat d’aquests serveis i la qualitat de l’atenció, el compromís d’elaborar un projecte de llei d’acció concertada o consolidar el reconeixement del tercer sector com a agent actiu del sistema català de serveis socials, entre d’altres.

Des de La Confederació i la Taula es valora positivament aquest acord perquè s’apunten línies i reptes de futur que, conjuntament amb el Govern, s’espera que ajudin a seguir treballant cap a l’excel·lència en els serveis d’atenció a les persones més vulnerables.

En paraules de Joan Segarra, president de La Confederació: “valorem el compromís d’avançar cap a una Catalunya Social i confiem que aquest acord ens ajudi a desplegar les concrecions que, en aquests moments de màxima complexitat, necessiten les entitats socials del país. Això ha de ser un punt de partida per revertir la situació d’infrafinaçament que des de fa 10 anys pateix el sector social i vetllarem perquè així sigui. La ciutadania, les entitats, les professionals del sector i el país, s’ho mereixen”.

“Estem molt lluny del pic d’una crisi social sense precedents i les mesures que es prenguin seran crucials per aconseguir superar-la i donar resposta als reptes socials que s’han agreujat amb la pandèmia. Ara més que mai, s’ha de demostrar a la ciutadania que la sortida és la garantia dels drets socials i l’enfortiment d’un sistema de protecció social que ha trontollat. L’acord és positiu perquè posa les bases de com ha de ser la Catalunya social del futur i perquè, a la vegada, reconeix el paper de servei públic de les entitats socials que, només durant l’estat d’alarma, han atès més de 800.000 persones” assegura Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector.

La Generalitat de Catalunya i les entitats representatives del tercer sector han acordat la creació de la Comissió de Seguiment de la Catalunya Social que es reunirà, com a mínim, cada mes per vetllar per l’aplicació de les mesures pactades.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content