Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciEntrevistesEntrevista a Ainhoa García: “Per tenir dislèxia no tinc menys oportunitats que...

Entrevista a Ainhoa García: “Per tenir dislèxia no tinc menys oportunitats que la resta de les persones”

“Les meves dificultats són la comprensió lectora, la lectoescriptura, la lectura en veu alta, la diferenciació entre dreta i esquerra i la abundancia de faltes a els meus texts.”  Això ens diu Ainhoa García, que en aquesta entrevista ens explica com és el seu dia a dia convivint amb la dislèxia.

– Quines dificultats tens en el día a día?

Les meves dificultats son la comprensió lectora, la lectoescriptura, la lectura en veu alta, la diferenciació entre dreta i esquerra i la abundancia de faltes a els meus texts.

Banner 300x250px EnBucle3
– Com va ser la teva infantesa?

La meva infantesa va ser feliç.

– Quan vas saber que eres dislèxica? Com ho vas viure?

Em van diagnosticar dislèxia a 2n/3r de primària. Ho vaig viure “bé”. Em van explicar el que era i vaig anar a una logopeda perquè m’ensenyés tècniques d’estudi. A classe, els companys alguns cops en reien i es burlaven de mi perquè m’adapteven les exàmens.

– Que et van dir a casa quant els vas dir que volies anar a la Universitat? 

Em van donar suport des del primer moment i em van ajudar a aconseguir els meus somnis.

– Què els diries a la gent que estigmatitza la dislèxia?

Que per tindre dislèxia no sóc diferent ni tinc menys oportunitats que la resta. No m’han de dir que no puc fer o ser alguna cosa que jo vui ser.

– La dislèxia no es veu a simple vista con altres discapacitats. Ho expliques o prefereixes no explicar-ho pel que puguin dir o com puguin reaccionar?

Jo sí ho explico. No ho veig com una cosa negativa.

– Ets exigent amb tu mateixa?

Sí. Molt.

– Quina somnis de futur tens?

Ser professora d’educació infantil.

Mireia Guilera

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Mireia Guilera
Mireia Guilera
De sempre m’ha apassionat el periodisme. Fa un parell d’anys vaig presentar-me a la prova de majors de 25 anys de la Universitat per a obtenir la titulació de periodisme. No vaig aprovar l’examen d'accés però això no va ser un impediment per a fer realitat el meu somni ... Vaig escriure al Diari de la DisCapacitat per a si podia col·laborar amb ells i des del novembre del 2019 que escric articles. La veritat és que he aprés molt i espero seguir aprenent d’aquesta professió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content