El mNACTEC posa en marxa actuacions per millorar l’accessibilitat de les persones amb audició reduïda

Dins el programa de responsabilitat social del museu

mnactec millora accessibilitat persones audicio reduida
Façana del mNACTEC a Terrassa // Foto: gencat

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha posat en marxa tres accions per garantir l’accessibilitat al Museu per a les persones amb audició reduïda, dins el programa de responsabilitat social del Museu i coincidint amb el Dia internacional de l’implant coclear. Les actuacions se centren en millorar l’accessibilitat en la recepció dels visitants; les visites guiades i tallers, i les visites teatralitzades.

En primer lloc, s’ha instal·lat un micròfon amb bucle magnètic a la recepció per tal que les persones que porten un implant de còclea puguin sentir perfectament el que diguin des del taulell. També s’han adquirit bucles magnètics portàtils, que inclouen un sistema de microfonia i receptors per utilitzar en qualsevol visita guiada o taller que s’ofereix al Museu. Les persones amb audició reduïda que porten un implant coclear poden sentir l’emissió directament, amb l’ajut d’un codificador que se’ls lliurarà a l’entrada, i les persones amb audició reduïda que no tenen implant i la gent gran podran utilitzar els auriculars per millorar la qualitat auditiva de la visita. Els usuaris interessats en aquest servei ho hauran de comunicar quan facin la reserva de l’activitat o en el moment d’arribada a la recepció del Museu.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per últim, les accions adreçades a millorar la visita a persones amb dificultats d’audició també inclouen la incorporació d’un intèrpret de llengua de signes a algunes de les visites teatralitzades a la fàbrica tèxtil. Està previst que aquestes visites amb intèrpret s’ofereixin un cop al trimestre, sota demanda. Les primeres visites estan programades per als diumenges 8 de març i 14 de juny, a les 12 h.

Responsabilitat social

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

BANER_300X250

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*