Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciRecerca i TecnologiaUn estudi revela que les persones amb esclerosi múltiple presenten major incidència...

Un estudi revela que les persones amb esclerosi múltiple presenten major incidència d’altres malalties

Entre les més comunes destaquen les malalties cardiovasculars i els trastorns psicològics

unitat esclerosi múltiple salt incidència altres malalties
Unitat d’Esclerosi Múltiple a Salt // Foto: gencat

Els afectats d’esclerosi múltiple no només han de lidiar amb aquesta malaltia autoimmune, neurodegenerativa i que no té cura; també presenten alts nivells de co-morbiditat, una situació en la que hi ha més d’una malaltia a el mateix temps. Entre les més comunes destaquen les malalties cardiovasculars i els trastorns psicològics; segons un recent estudi publicat a la revista científica Neurological Sciences.

Aquesta situació de doble malaltia afecta negativament la progressió de l’esclerosi múltiple, segons els resultats de l’estudi. A més, al presentar dues malalties, es veu afectada la presa de decisions a l’hora de receptar determinats medicaments, el que contribueix a un deteriorament més ràpid de la salut dels afectats.

Altres malalties que se sumen a l’Esclerosi Múltiple

En la investigació han participat 2.725 afectats d’esclerosi múltiple, amb una edat mitjana de 56 anys. D’aquests, un 63% patia EM remitent recurrent, un 24% secundària progressiva i un 13% de primària progressiva. Les malalties més comunes eren problemes psicològics (especialment la depressió), presents en un 21% dels participants, i les malalties cardiovasculars, que afecten un 15% dels participants.

Altres malalties que se sumen a l’esclerosi múltiple són la diabetis, el càncer i epilèpsia. Els pacients amb co-morbiditat han presentat un índex de progressió de la malaltia superior a el d’aquells afectats sense co-morbiditat; el que indica que aquestes segones malalties afecten negativament el desenvolupament de l’esclerosi múltiple.

Encara falta per conèixer si la presència de l’esclerosi múltiple afecta també la progressió d’altres malalties, de manera que els investigadors apunten a estudis futurs per conèixer més sobre aquest assumpte.

Font: Multiple Sclerosis News Today

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content