Adecco publica una Guia en lectura fàcil per crear projectes de ràdio que impulsin la inclusió sociolaboral

El “Manual per ser Gegants” s’emmarca dins el programa ‘Gegants’ de la Fundació Adecco

programa-ràdio-gegants-inclusió-sociolaboral-discapacitat
El programa de radio ‘Gegants’ és una iniciativa inclusiva // Foto: Fundació Adecco

Emmarcat en el programa de ràdio Gegants, que la Fundació Adecco ha impulsat amb persones amb discapacitat, s’ha publicat “Manual per ser Gegants”, una guia, adaptada i validada en lectura fàcil per inspirar i facilitar la rèplica de projectes radiofònics similars.

FREEFORMSTYLE-600X300

El programa, nascut en un taller radiofònic del projecte  #EmpleoParaTodos, té el seu origen a mitjans de 2018 i sorgeix amb la finalitat de potenciar el talent de les persones amb discapacitat i proporcionar eines que facilitin la seva inclusió sociolaboral.

Gegants compleix un doble objectiu: d’una banda, donar visibilitat a les persones amb discapacitat i mostrar-les tal com són per així trencar amb els estigmes socials associats a la discapacitat intel·lectual; i d’altra banda, donar poder als participants mitjançant la adquisició d’una sèrie d’eines i habilitats prelaborals que milloraran no només la seva disposició i actitud davant la recerca de feina sinó la seva forma d’enfrontar-i gestionar les oportunitats laborals.

El programa està compost per 5 seccions: ‘Sabies què’, ‘Mírame’, ‘Agenda cultural’, una entrevista i ‘Sense curro m’avorreixo’. En aquesta última parlen de com buscar feina quan es té discapacitat. Cada setmana aborden temàtiques vinculades a l’ocupació, la discapacitat, i a l’actualitat: eleccions, accessibilitat, conciliació són alguns dels temes que han tractat durant aquests mesos.

Va començar emetent-se en Gestiona ràdio i actualment forma part de la programació de Ràdio Vallekas; pot escoltar-se en el 107.5 FM i al seu web.

En aquest marc, la Fundació Adecco ha presentat el Manual per a ser Gegants, una guia, adaptada i validada en lectura fàcil gràcies a Cooperativa Altavoz i dissenyada per Validemos Ideas.

L’objectiu d’aquesta guia és mostrar com es pot portar endavant un projecte radiofònic com Gegants, aportant les idees i eines obtingudes de l’experiència viscuda. el document narra el procés i l’avanç del programa i totes les seves característiques, perquè això serveixi com a precedent perquè moltes persones amb discapacitat s’animin a apropar-se al món de la ràdio, però també inclou informació interessant per a tot aquell que vulgui apropar-se al món de la comunicació en general. Les seccions de la guia són: “Què és la comunicació?”, “Història de la ràdio”, “El llenguatge radiofònic”, “Tipus d’emissores i de programes “,” El magazín “,” Eines d’un programa de ràdio “i, finalment,” Rols principals en un programa de ràdio “.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*