Dissabte, 16 octubre 2021
HomeCulturaACUDAM organitza l’exposició artística ‘Gent gran, discapacitat i art' en el marc...

ACUDAM organitza l’exposició artística ‘Gent gran, discapacitat i art’ en el marc del Dia de la Gent Gran de Mollerussa

Es podrà visitar fins el 7 d’octubre a la Biblioteca Jaume Vila

exposicio artistica gent gran mollerussa acudam
Persones visitant l’exposició a la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa // Foto: ACUDAM

Fins el proper dijous 7 d’octubre es pot visitar l’exposició artística “Gent gran, disCAPACITAT i art” que ha organitzat ACUDAM en el marc de les jornades del Dia Internacional de la Gent Gran de Mollerussa.

Aquesta exposició té per finalitat reivindicar i donar visibilitat al talent artístic de les persones d’edat avançada que tenen disCAPACITAT intel·lectual. Les obres que s’hi poden trobar han estat realitzades per gent gran ateses a l’entitat mitjançant les activitats d’expressió artística que s’hi desenvolupen. Les activitats són grupals i tenen una doble finalitat; per una part, la terapèutica, que pretén millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, i per l’altra, facilitar espais de creativitat individual i grupal.

Segon explica Mercè Huguet, pedagoga del Servei de Teràpia Ocupacional de l’ACUDAM, les activitats artístiques “permeten millorar el seu desenvolupament a nivell emocional i físic, posant l’accent en el procés de creació, independentment del resultat. A més a més, les activitats d’expressió artística ajuden a les persones ateses a canalitzar emocions, afavoreix la presa de decisions, augmenta l’autoconfiança i es produeixen situacions de retrobament amb un mateix potenciant les relacions interpersonals”

L’exposició la van presentar dimecres diferents membres de l’entitat del Pla d’Urgell, a la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa.

Per la seva banda, Josep Ma Teixidó, un dels diferents artistes de l’exposició ha explicat que de petit li agradava molt poder pintar, i ara que està jubilat ha pogut “tornar a gaudir d’aquest art”. Jose Antonio Solé, un altre artista que ha participat en la presentació ha afirmat que “fan art com tothom, art que ens surt de dins, de nosaltres” i per últim, Carmen Ortiz, ha assegurat que el poder realitzat aquest tipus d’activitats li transmeten molta “calma i serenitat”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES