Activament inicia un projecte local per ajudar als professionals de salut mental d’Osona

L’acció compta amb el finançament d’Obertament

salut mental projecte local Osona
Aquest projecte de sensibilització comunitària és en primera persona,// Foto: Wikimèdia Commons

La subdelegació d’ActivaMent Osona, amb el suport d’ActivaMent Catalunya Associació, ha iniciat un nou projecte local per ajudar als professionals a fer una reflexió sobre les idees preconcebudes i creences errònies més habituals en relació a com som les persones amb trastorn mental, idees que poden afectar a la qualitat de l’atenció.

Aquest projecte de sensibilització comunitària, en primera persona, està adreçat a professionals de salut mental d’Osonament i el Consorci Hospitalari Universitari de Vic compta amb el finançament d’Obertament.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les sessions de preparació, formació als professionals (tres sessions), i mostra de les conclusions de l’avaluació del projecte es duran a terme entre setembre i desembre de 2018 a les dependències d’Osonament, a Vic. Seran: formacions conceptuals, històries de vida i dinàmiques grupals; reflexions centrades en prejudicis com: la irrecuperabilitat, la cronicitat, el dèficit, la irresponsabilitat, el paternalisme, la infantilització i la culpabilització; i s’abordarà el tema de l’atenció en la salut mental basada en drets.

Osona Salut Mental ha expressat especial interès en rebre aquesta formació, i promourà la participació dels seus professionals i usuaris en la planificació i disseny del projecte.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*