Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciEntitatsACTAS celebra 25 anys lluitant pel dret al treball de les persones...

ACTAS celebra 25 anys lluitant pel dret al treball de les persones amb discapacitat i trastorn mental a Catalunya

En un acte que tindrà lloc el pròxim 20 de maig (10 a 15h) al Palau Macaya de Barcelona

junta directiva actas
Membres de la junta directiva de l’entitat // Foto: ACTAS

El pròxim 20 de maig (10 a 15h) tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona l’acte de celebració del 25è aniversari de l’Associació Catalana de Treball amb Suports (Actas), una entitat pionera en la lluita pel dret al treball de les persones amb discapacitat i trastorn mental en el mercat laboral a Catalunya.

La jornada començarà amb un missatge de benvinguda a càrrec de la presidenta d’Actas, Maria Cabré, i una salutació institucional a càrrec d’un representant de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment tindrà lloc la Taula d’experiències “Els protagonistes del Treball amb suport”, dinamitzada per Anna Mas, i la conferència “Mirades de futur”, a càrrec de Fernando Fantova.

banner newsletter oferta 50%

25 anys d’història

ACTAS es constitueix l’any 1995, fruit de la necessitat d’intercanviar experiències entre les entitats i els professionals que utilitzen la metodologia de TAS. Al llarg dels 27 anys d’existència, les entitats d’Actas s’han vinculat amb moltes i molt rellevants empreses de Catalunya i han comptat amb un important nombre de professionals, formadors/es, preparadors/es laborals amb experiència i competències demostrades.

ACTAS interlocuta, principalment, amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya assessorant, informant, facilitant i requerint constantment accions per tal que els serveis de TAS posseeixin una millor regulació que inclogui entre altres mesures, la de determinar la seva estructura i normalitzar el seu finançament. Mentre aquest marc legal no s’acaba de millorar, ACTAS fa de canal per tal d’agilitar al màxim qüestions pràctiques que facilitin la viabilitat i el futur de les seves entitats sòcies, i de forma més àmplia, a totes aquelles que també volen treballar amb la metodologia de Treball amb Suport.

Actas participa activament en les Observacions Generals del Comitè de Drets de Nacions Unides sobre el dret el treball de les persones amb discapacitat en la formulació de la concreció de l’ article 27 de la CDPD (Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat).

Actualment les entitats sòcies d’ACTAS estan acompanyant en els seus serveis de TAS (Treball amb Suport) a més 3000 persones en edat laboral i estable amb més de 1500 empreses. Actas defensa que totes les persones han de tenir l’oportunitat d’accedir a un treball triat en un mercat i un entorn laboral que siguin oberts, inclusius i accessibles a les persones amb discapacitat. La provisió de suports personalitzats en el mateix entorn laboral el llarg de tota la vida és el camí per garantir l’ exclusió 0 de les persones amb discapacitat.

L’Associació Catalana de Treball amb Suport ACTAS agrupa a un conjunt de 24 entitats de Catalunya (23) i Andorra (1) que utilitzen la metodologia de Treball amb Suport (TAS). El TAS és un model d’inclusió laboral que facilita la incorporació laboral a l’empresa ordinària de persones amb discapacitat i trastorn mental, a través d’un conjunt d’estratègies de suport, ajustats a les necessitats d’aquests treballadors/es.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content