7.7 C
Barcelona
Dimarts, 19 gener 2021
Inici Inclusió Laboral Inspecció de Treball va sancionar 147 empreses el 2019 a Catalunya per...

Inspecció de Treball va sancionar 147 empreses el 2019 a Catalunya per incomplir la quota del 2%

Una xifra molt superior als 55 expedients del 2018

inspeccio de treball sancio empreses quota 2%
Inspecció de Treball ha aplicat 92 expedients sancions més que el 2018 // Foto: FECETC

Segons dades facilitades per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), Inspecció de Treball va sancionar l’any passat a Catalunya 147 empreses per incompliment de la normativa que obliga a reservar un 2 per cent de les plantilles de més de 50 persones a treballadors amb discapacitat (la Llei General de la Discapacitat, abans LISMI). Aquesta xifra és molt superior als 55 expedients sancionadors del 2018.

Aquest substancial increment en les sancions a empreses va en consonància amb el propòsit expressat per la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC), de fixar com una de les prioritats principals vetllar per la integració social de les persones amb discapacitat mitjançant la contractació directa per l’empresa ordinària complint la quota de reserva del 2% dels llocs de treball a persones amb discapacitat en empreses de 50 o més treballadors/es.

ARC Soluciones publi

Paral·lelament, l’augment de les inspeccions ha provocat un creixement de les inversions en mesures alternatives a la contractació de persones amb discapacitat. L’any 2019 la inversió va superar els 9,85 milions d’euros, quan la inversió feta el 2018 va ser de 7,47 milions d’euros.

Podeu ampliar la informació facilitada per la FECETC sobre el compliment de les empreses amb la quota de reserva per a persones amb discapacitat del 2% a través d’aquest enllaç.

Subscriu-te a la Newsletter

OFERTA 25% de descompte fins el 31 de gener

Rebràs al teu correu tota la informació sobre la discapacitat per només 11,99 € l'any.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES