Acord a Barcelona per millorar l’accessibilitat nocturna als barris de muntanya de Sarrià-Sant Gervasi

Abans de l’estiu es posarà en marxa un nou servei d’autobús

barris de muntanya de barcelona
Els barris de muntanya de la ciutat seran més accessibles // Foto: Imatge cedida per IMD Barcelona

El districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, en col·laboració amb la regidoria de Mobilitat, ha desencallat una demanda històrica per garantir la connexió de bus nocturna a Vallvidrera i els barris de la muntanya. L’acord que permetrà connectar amb un minibus, i amb una freqüència de pas cada 80 minuts, l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Sarrià amb les Planes.

El regidor del districte, Gerardo Pisarello, va destacar que amb aquesta mesura de govern, presentada al Plenari del districte celebrat el passat 2 de març, es dóna resposta a una mancança històrica dels barris de muntanya pel que fa a la mobilitat en transport públic en la franja horària nocturna, que era fins al moment inexistent.

Segons Pisarello, s’atén una demanda i reivindicació veïnal de fa molts anys que ha liderat l’Assemblea de Joves de Vallvidrera amb els suports de totes les associacions de veïns dels barris de muntanya, i es demostra que, amb voluntat i fermesa, era econòmicament viable garantir aquest important servei públic.

L’acord que s’ha tancat al grup de treball de mobilitat de la muntanya i la regidoria de Mobilitat preveu oferir el servei els dijous, divendres i dissabte nit abans de l’estiu i fer-ho en les hores en què no funcionen els Ferrocarrils de la Generalitat. El servei que s’ha planificat farà l’itinerari entre l’estació FGC – Plaça de Sarrià – Plaça Borràs – Plaça Pepe Ventura (Vallvidrera superior) – Les Planes.

Amb aquesta solució, que té un cost de 30.000 euros, es resoldrà una petició expressada pel jovent de la zona però que afavoreix a la població en general de forma que quan es posi en marxa el servei, abans de l’estiu, qualsevol ciutadà pugui tornar a casa en franja horària nocturna.

Font: IMD Barcelona

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*