Diumenge, 17 octubre 2021
HomeCovid-1998 centres residencials de gent gran, discapacitat i salut mental registren a...

98 centres residencials de gent gran, discapacitat i salut mental registren a dia d’avui dia algun cas actiu de covid-19

Hi ha 356 casos confirmats, dels quals 65 són persones amb discapacitat

residència de gent gran
El Govern ha activat un nou protocol per protegir els usuaris de centres residencials // Foto: Músicos por la Salud

Segons ha informat en un comunicat el Departament de Drets Socials, actualment hi ha un total de 98 centres residencials de gent gran, discapacitat i salut mental tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents, és a dir, un 7,5% del total de residències que hi ha a Catalunya. Cinquanta-cinc d’aquestes residències afectades per covid són geriàtriques, 15, de discapacitat i 3, de salut mental.

Entre les persones residents, hi ha 356 casos confirmats (un 0,6% del total), dels quals, 256 viuen en residències geriàtriques, 65, en centres de discapacitats i 3, en centres de salut mental.

Pel que fa als professionals, els darrers 14 dies s’han detectat 449 positius de coronavirus (un 1% de la plantilla).

La gran majoria de persones afectades per covid són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus.

Tot i així, hi ha 28 residents ingressats en hospitals i 8 treballadors que també ho estan. En la darrera setmana, hi ha hagut 21 hospitalitzacions i cap defunció.

Vacunacions i cribratges

El 96% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades en primera dosi i el 94% tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors i treballadores, un 89% han rebut la primera dosi i un 88%, la primera i la segona.

La darrera setmana, del 10 al 16 de juliol, s’han fet 6.064 proves PCR i 1.155 tests d’antígens a les residències de Catalunya. Un 6,62% han resultat positives. 

Residències de gent gran: verdes, taronges i vermelles

A data 19 de juliol, del total de 1.027 residències de gent gran tot  Catalunya, hi ha 44 centres (el 4,28%) que estan en color vermell, això és, amb casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació.

Per contra, 833 centres (el 81,11%) es troben en color verd, això és sense cap cas de COVID-19.

La resta de centres, 150 (el 14,61%), es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES