Dijous, 13 juny 2024
IniciDISCAPACITATCERMI Mujeres publica una guia per a l’accés a la salut i...

CERMI Mujeres publica una guia per a l’accés a la salut i l’atenció sanitària de les dones i nenes amb discapacitat

Dins la seva col·lecció “Generosidad”

portada guia acces salut i atenció sanitària dones i nenes
Portada de la guia elaborada dins la col·lecció “Generosidad” // Foto: CERMI Mujeres

La Fundación CERMI Mujeres (FCM) ha publicat en la seva col·lecció “Generosidad“, en format paper i digital, una guia per a l’accés a la salut i l’atenció sanitària de les dones i nenes amb discapacitat. Aquesta eina està a disposició tant de les mateixes dones amb discapacitat com el personal professional interessat en la posada en marxa d’accions de formació i empoderament en l’àmbit de la salut.

Aquest material bibliogràfic sorgeix com a resultat de les conclusions extretes de la IV Conferència Sectorial de Dones i Nenes amb Discapacitat celebrada al novembre de 2020 sota el títol ‘Les Dones amb Discapacitat i la Salut’. Amb aquesta publicació es pretén omplir un buit davant la falta de suports didàctics que centren l’anàlisi en l’accés a la salut i l’atenció sanitària d’aquest sector de la població.

En el primer capítol de la guia s’exposa el marc teòric i conceptual de l’obra connectant amb les principals barreres existents que obstaculitzen el gaudi del dret a la salut de les dones i nenes amb discapacitat. En els següents capítols s’aborden d’una manera pedagògica i senzilla qüestions relacionades amb l’autocura, l’autoestima i l’autoimatge, posant l’accent en la sexualitat com a font de plaer, salut i benestar.

PUBLICITAT

Així mateix, es dóna visibilitat a la violència contra les dones com un problema de salut i es dedica un apartat a treballar l’atenció i cura cap a les persones cuidadores. La guia inclou, a més, una breu anàlisi de l’impacte de la Covid-19 en les dones i nenes amb discapacitat i recopila bones pràctiques, destacant la importància de l’associacionisme i identificant reptes de futur.

Per a l’elaboració i publicació d’aquesta guia la FCM ha comptat amb el suport de el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content