Dissabte, 27 novembre 2021
IniciDretsLa Taula del Tercer Sector se suma a la condemna pels darrers...

La Taula del Tercer Sector se suma a la condemna pels darrers atacs LGTBifòbics i i reivindica la seva llibertat i drets

També dona suport a la manifestació unitària del 22 de juliol ‘Contra la violència LGTBifòbica: Tolerància zero’

cartell manifestacio contra atacs lgtbifòbics
Cartell de la manfestació del dijous 22 de juliol a Barcelona // Foto: Plataforma LGTBiCat

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, se suma a la condemna pels darrers atacs LGTBIfòbics i reivindica la llibertat i els drets del col·lectiu LGTBIQ+ en tots els àmbits. En aquest sentit, dona suport a la manifestació unitària del 22 de juliol ‘Contra la violència LGTBIfòbica: Tolerància zero’, convocada per la Plataforma LGTBICat i Pride Barcelona.

La Taula del Tercer Sector considera que aquests últims episodis d’agressions i l’assassinat del Samuel són “intolerables” i d’”extrema gravetat” i no tenen cabuda a la nostra societat, que compta amb un model de convivència basat en el respecte, la diversitat i la tolerància. En aquest sentit, es mostra molt preocupada perquè l’auge dels discursos d’odi ha implicat un augment de les agressions i recorda que la violència cap a aquest col·lectiu és un delicte d’odi reconegut en el Codi Penal. Per això, reclama que la llei sigui “implacable” i que aquest tipus de violència “no quedi impune”.

diari-discapacitat-300x250e

De la mateixa manera se suma a les reivindicacions de les organitzadores de la manifestació que reclamen més protecció, més suport administratiu i legal i més educació en la diversitat. En concret, el tercer sector social demana augmentar les polítiques públiques que condemnin la violència i protegeixin les persones LGTBIQ+ i també que garanteixin la igualtat efectiva entre totes les persones amb independència de la seva expressió de gènere, identitat i/o orientació sexual.

Durant aquest 2020, ja són 80 les víctimes de LGTBIfòbia a Catalunya, segons dades de l’Observatori contra l’Homofòbia. L’any passat es van registrar 173 denúncies i en els últims dos anys s’ha registrat un 40% més d’agressions. Prop del 80% de les agressions LGTBIfòbiques, però, no es denuncien.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES