Diumenge, 28 novembre 2021
IniciDestacadesUn 5% dels contractes del Tercer Sector Social són a persones amb discapacitat 

Un 5% dels contractes del Tercer Sector Social són a persones amb discapacitat 

anuari ocupació tercer sector social
Presentació de l’Anuari d’Ocupació del Tercer Sector Social // Foto: Imatge cedida per La Confederació

L’Anuari d’Ocupació del Tercer Sector Social presentat la setmana passada, va registrar que les entitats i empreses del Tercer Sector Social a Catalunya van fer al 2015 el 5% dels contractes directes a persones amb discapacitat -sense tenir en compte els Centres Especials de Treball (CET)-, una xifra superior a la del conjunt del mercat laboral català (0,2%), segons les dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació.

D’aquesta dada, es pot despendre que, al marge d’obligacions legals, en el Tercer Sector Social hi ha una tendència a una major contractació de persones amb discapacitat.

diari-discapacitat-300x250e

A més el 2015, un 17% de les entitats amb menys de 50 professionals contractats tenen com a mínim 1 persona amb discapacitat contractada. Aquesta xifra és significativa en tant que la llei només s’obliga a contractar a persones amb discapacitat a les empreses o entitats amb més de 50 persones contractades.

Les dades globals

Segons l’estimació realitzada per l’Anuari, el Tercer Sector Social català va ocupar l’any 2015 a 90.000 persones mitjançant contractació directe, volum que representa un 3% de la població ocupada de Catalunya. Aquesta xifra s’ha incrementat un 5% respecte el 2014, en que es va estimar que s’ocupava a 86.000 persones.  

El 5% de creixement de l’ocupació al Tercer Sector Social supera el nivell de creixement del mercat laboral català, que si bé també experimenta un creixement, aquest ha representat un 2% l’any 2015.  

En comparació a l’evolució de l’ocupació al mercat laboral català, s’observa com des del 2007, any en que comença a disminuir el volum de contractació, el Tercer Sector Social experimenta un decreixement més pausat que el mercat laboral català, que pateix una caiguda més abrupta. A partir del 2014 es trenca la dinàmica de decreixement i torna a mostrar-se un lleu creixement tant al Tercer Sector Social com al mercat laboral català.

No obstant, el 89% de les entitats manifesten que no han percebut recuperació econòmica respecte anys anteriors. De les entitats que perceben la recuperació econòmica (11%), un 65% han augmentat la contractació i un 13% han augmentat els salaris.

Pel que fa al perfil professional més freqüent al Tercer Sector Social català és el d’una dona, d’entre 25 i 35 anys, amb estudis secundaris o superiors, amb menys de tres anys d’antiguitat, que treballa de tècnica d’atenció directa amb un contracte indefinit. De fet, les dones conformen la major part de persones contractades amb un 72% de presència, molt superior a la representació de dones al mercat laboral català, que es situa al 46%.  

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES