21.4 C
Barcelona
Dijous, 9 juliol, 2020

Un 5% dels contractes del Tercer Sector Social són a persones amb discapacitat 

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...

anuari ocupació tercer sector social
Presentació de l’Anuari d’Ocupació del Tercer Sector Social // Foto: Imatge cedida per La Confederació

L’Anuari d’Ocupació del Tercer Sector Social presentat la setmana passada, va registrar que les entitats i empreses del Tercer Sector Social a Catalunya van fer al 2015 el 5% dels contractes directes a persones amb discapacitat -sense tenir en compte els Centres Especials de Treball (CET)-, una xifra superior a la del conjunt del mercat laboral català (0,2%), segons les dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació.

D’aquesta dada, es pot despendre que, al marge d’obligacions legals, en el Tercer Sector Social hi ha una tendència a una major contractació de persones amb discapacitat.

A més el 2015, un 17% de les entitats amb menys de 50 professionals contractats tenen com a mínim 1 persona amb discapacitat contractada. Aquesta xifra és significativa en tant que la llei només s’obliga a contractar a persones amb discapacitat a les empreses o entitats amb més de 50 persones contractades.

Les dades globals

Segons l’estimació realitzada per l’Anuari, el Tercer Sector Social català va ocupar l’any 2015 a 90.000 persones mitjançant contractació directe, volum que representa un 3% de la població ocupada de Catalunya. Aquesta xifra s’ha incrementat un 5% respecte el 2014, en que es va estimar que s’ocupava a 86.000 persones.  

El 5% de creixement de l’ocupació al Tercer Sector Social supera el nivell de creixement del mercat laboral català, que si bé també experimenta un creixement, aquest ha representat un 2% l’any 2015.  

En comparació a l’evolució de l’ocupació al mercat laboral català, s’observa com des del 2007, any en que comença a disminuir el volum de contractació, el Tercer Sector Social experimenta un decreixement més pausat que el mercat laboral català, que pateix una caiguda més abrupta. A partir del 2014 es trenca la dinàmica de decreixement i torna a mostrar-se un lleu creixement tant al Tercer Sector Social com al mercat laboral català.

No obstant, el 89% de les entitats manifesten que no han percebut recuperació econòmica respecte anys anteriors. De les entitats que perceben la recuperació econòmica (11%), un 65% han augmentat la contractació i un 13% han augmentat els salaris.

Pel que fa al perfil professional més freqüent al Tercer Sector Social català és el d’una dona, d’entre 25 i 35 anys, amb estudis secundaris o superiors, amb menys de tres anys d’antiguitat, que treballa de tècnica d’atenció directa amb un contracte indefinit. De fet, les dones conformen la major part de persones contractades amb un 72% de presència, molt superior a la representació de dones al mercat laboral català, que es situa al 46%.  

- Advertisement -

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

Finestrelles envia àpats solidaris a domicili en benefici de la discapacitat intel·lectual

La Fundació Finestrelles juntament amb el xef Ezequiel Devoto del Restaurant Olivos...

El Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple combina enguany el format online i el presencial

https://www.youtube.com/watch?v=5FWw_zWPD2Y&feature=emb_logo El proper 12 de juliol arriba una nova edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, que enguany...

S’amplia el termini per complir amb les activitats subvencionades a càrrec de l’IRPF

Les entitats que impulsen activitats subvencionades amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF, en l’àmbit...

Sèrie de vídeos del Grup TEB amb testimonis de persones amb discapacitat durant la pandèmia

https://www.youtube.com/watch?v=EOBn423sl2k&t=8s El Grup Cooperatiu TEB ha elaborat un sèrie de vídeos sota el títol  “Des d’una altra...

Violeta Richart guanya el premi literari Roc Boronat d’ONCE Catalunya amb la novel·la ‘Y’

L’escriptora Violeta Richart ha estat la guanyadora de la XXII edició del premi literari Roc Boronat que...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -