44 persones amb diferents problemes d’inserció conviuen en un edifici d’Hàbitat3

Es tracta d'un projecte pioner a tota Catalunya

edifici hàbitat3
Aquest edifici és un projecte pioner a tota Catalunya // Foto: Imatge cedida per Hàbitat3

La Fundació Hàbitat3, entitat impulsada per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, ha presentat el projecte de l’Edifici de Sant Eloi 2-4 al Barri de la Marina de Barcelona, en el que conviuen 44 persones amb problemes de salut mental, addiccions, exclusió social/sense llar i de famílies de pre-infància.

Els 32 habitatges d’aquest edifici suposen una experiència pionera a tot Catalunya en la gestió d’habitatge social, ja que dóna la possibilitat per que moltes entitats puguin ajudar a persones que estan atenent a que culminin les fases finals dels seus processos d’inserció social. L’accés a aquests habitatges son un element clau per obtenir l’èxit en la reinserció d’aquestes persones i les seves famílies.

BANER_300X250

Dins dels habitatges de l’edifici, 27 són de 40 metres quadrats i tenen una habitació; hi ha 4 de dues habitacions amb 48 metres quadrats i un darrer habitatge adaptat de dues habitacions amb 54 metres quadrats.

Aquest projecte està gestionat per la Fundació Hàbitat3 i en participen les entitats AREP; JOIA (amb Sant Pere Claver), Fundació Salut i Comunitat, Prevenció, Assistència i Seguiment; ABD i Fundació Mambré.

És un projecte pioner perquè permet la col·laboració i el seguiment entre diferents actors ((Administració Pública, entitats socials, societat civil); també la convivència de diferents perfils d’entitats i usuaris en un mateix edifici; i a la vegada possibilita el seguiment tècnic i social al llarg del temps de l’edifici, els habitatges i les persones.

En la presentació hi van participar la presidenta de la Fundació Hàbitat3, Carme Trilla i el Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala. Per la presidenta de la Fundació Hàbitat3, Carme Trilla va dir que “aquest és un projecte inèdit a Catalunya i que està funcionant molt bé amb un canvi de qualitat de vida dels usuaris espectacular respecte de com vivien abans: alguns en infrahabitatge, altres en residències col·lectives”. “Disposar d’un habitatge individual (filosofia “housing first”), i comptar amb el seguiment tècnic i social necessari per a cada cas és clau per al desenvolupament les persones vulnerables que viuen a Sant Eloi. Això és el què fem”, va concloure Trilla. Finalment, la presidenta de la Fundació Hàbitat3 també va comentar que s’ha creat “un Consell de Governança de l’edifici, que s’ha constituït entre Hàbitat3, totes les entitats socials usuàries, i l’associació de veïns, i que dóna garantia de bona harmonia de barri, de bon ús de l’edifici i de capacitat de gestió eficient de les incidències que poden sorgir”.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*