Dolors Bassa “Els increments dels anomenats diners de butxaca per a persones amb discapacitat es faran efectius a partir de febrer”

La consellera es reuneix amb ECOM, DINCAT i FEPCCAT

Dolors Bassa, Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.
Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. // Foto: Jordi Bedmar

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, es va reunir ahir tarda en el primer plenari de famílies format per les entitats Dincat, Ecom i Fepccat per parlar sobre els impactes que l’aplicació de l’Ordre BSF/130/2014 “de copagament”, els anomenats diners de butxaca. En la trobada hi van participar 300 persones entre usuaris de residències i llars residències que formen part de les federacions Dincat (persones amb discapacitat intel·lectual), ECOM (persones amb discapacitat física) i FEPCCAT.

Bassa va destacar que des d’un primer moment s’ha treballat per cercar millores. L’objectiu va dir, “és garantir l’autonomia personal, ja que es va detectar que hi havia determinats col·lectius de persones amb discapacitat que amb els diners que els quedava per a despeses personals no podien desenvolupar la seva autonomia personal”.

BANER_300X250

La consellera va afegir que “hem volgut treballar de manera participada amb ECOM, DINCAT i FEPCCAT, ‘perquè som conscients que el col·lectiu de la discapacitat ha estat un dels més castigats per la crisi, perquè des del Govern creiem que cal fer tot el possible per evitar que ningú quedi enrere, i perquè volem garantir uns diners de lliure disposició que siguin més justos i que estiguin en coherència amb les necessitats de les persones”.

La modificació de l’Ordre BSF/130/2014 es va plasmar en un acord pres el passat 25 de maig que es va prendre en la sessió constitutiva del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) i amb la signatura de l’Acord de modificació dels diners de lliure disposició.

Aquesta modificació comporta, concretament, que les persones amb discapacitat passin a disposar dels diners de butxaca següents per fer front a les seves despeses bàsiques:

  • Residència persones amb discapacitat física: de 199 a 398€ (+199€)
  • Residència persones amb discapacitat intel·lectual (suport extens i extens amb trastorn de conducta): de 132 a 298€ (+166€)
  • Residència persones amb discapacitat intel·lectual (suport generalitzat): de 132 a 331€ (+199€)
  • Llar residència persones amb discapacitat intel·lectual: de 331 a 398€ (+66€)

Per altra banda, la consellera Dolors Bassa va anunciar el compromís de lliurar el document de bases de la futura Llei Catalana de Promoció de l’Autonomia Personal a finals del primer trimestre d’aquest any 2017. Un text que té, com a principis rectors, el principi de dignitat de la persona, el principi d’autonomia, l’atenció centrada en la persona i el principi de coresponsabilitat, entre d’altres.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*