Presentat a Barcelona el conte accessible ‘La cursa de barques’ editat per la FEPCCAT

Els exemplars es distribuiran per les biblioteques de tot el país

presentacio conte accessible la cursa de barques
Un moment de la presentació al Centre d’Arts Santa Mònica // Foto: FEPCCAT

La Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT) va presentar ahir a la tarda al Claustre del Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona, el conte accessible a tota la infància titulat ‘La cursa de barques’. 

El format i el disseny dels contes infantils poden arribar a ser una important barrera per a que els nens i nenes amb discapacitat puguin gaudir-los. Davant d’aquesta problemàtica, i seguint la premissa que la literatura ha de ser una eina útil en la integració social dels infants amb discapacitat, la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) ha editat La cursa de barques.

BANER_300X250

La cursa de barques narra l’aventura d’un grup de nens i nenes entorn de la cursa de barques que se celebra al seu poble. Gràcies al treball en grup i, sobre tot, gràcies a la col·laboració d’un company amb discapacitat, podran aconseguir la victòria final. El relat posa la discapacitat en el centre de la història, i emfatitza així la diferència com un valor, no pas com un problema.

L’obra escrita per la mestra i escriptora Neus Verdaguer, està escrit en català, castellà, anglès i francès, incorpora il·lustracions, pictogrames, transcripció a braille i un DVD amb àudio-conte, en les quatre llengües esmentades, i la versió de la història a llengua de signes. 

Al final de l’acte l’autora va fer una lectura a tres veus de l’obra, acompanyada de Marta Serrato, tercera classificada en el 2n Concurs de Contes de FEPCCAT i amb una discapacitat visual, que es va servir del text en braille. Va estar acompanyada d’una intèrpret en llengua de signes.

El format innovador de l’obra, a partir d’una carpeta d’anelles i diversos blocs de fitxes, permet que el lector decideixi com vol llegir el conte, i li dóna versatilitat. D’aquesta manera, esdevé accessible a tots els infants, trenca barreres i permet que els nens i nenes amb i sense discapacitat comparteixin lectura i puguin gaudir, junts, de l’experiència literària.

El conte accessible ‘La cursa de barques’ forma part del projecte “Per fi un conte per a tots” que la FEPCCAT va iniciar el 2015 i amb el que es vol trencar barreres i obrir la possibilitat que nens i nenes amb discapacitat i sense discapacitat comparteixin una mateixa lectura i s’avanci en la plena integració social d’aquests infants a partir de l’experiència literària.

Com ja es va fer amb el primer conte editat ‘Jo vull ser artista’, els exemplars es distribuiran per biblioteques de tot el país, ja que han de servir per promoure la convivència i col·laboració entre els infants amb i sense discapacitat.

Des de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) s’ha agraït la col·laboració en l’edició del llibre a la Diputació de Lleida, el Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad, Once Catalunya per la transcripció del conte, Laboratoris Ipsen, Fundació MRW, Associació de Lectura fàcil per l’adaptació del conte, FESOCA, pel vídeo en llengua de signes, Alins il·lustracions, la Fundació SGAE, Newgràfic i Impressus.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*