21.4 C
Barcelona
Diumenge, 5 juliol, 2020

Dincat reclama el suport de les Adminsitracions per assumir la pujada del salari mínim

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...

salari mínim discapacitat intel·lectual
La pujada del SMI poden afectar als CET sense ànim de lucre // Foto: Ajuntament de Barcelona

Dincat Plena Inclusió i l’Associació Empresarial d’Economia Social Dincat han alertat avui dels greus riscos que pot tenir el manteniment dels llocs de treball existents als Centres Especials de Treball sense ànim de lucre davant l’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) si les Administracions Públiques no destinen més recursos a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat amb especials dificultats.

En aquest sentit han urgit a l’Administració estatal i el Govern de la Generalitat a que contemplin una dotació pressupostària suficient per a les subvencions als CET, que incorpori l’increment que suposarà l’actualització de l’SMI per a les persones amb discapacitat amb especials dificultats.

Ahir 1 de gener, va entrar en vigor l’increment del 8% del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per l’any 2017 que va ser aprovat en el Consell de Ministres del passat 2 de desembre, i que el situa en 707,70 euros/mes, una pujada que sens dubte millorarà les condicions salarials de moltes persones amb discapacitat intel·lectual.

Tot i que aquest increment ha estat aplaudit per les dues entitats, que consideren era una mesura necessària pel país per millorar les condicions salarials de moltes persones amb discapacitat intel·lectual, EES Dincat estima que la pujada suposarà una despesa extra de més de 6,7 milions d’euros anuals per als CET que donen feina a més de 9.000 persones amb discapacitat amb especials dificultats a Catalunya, la majoria d’elles amb discapacitat intel·lectual. D’aquesta xifra, més de 4,4 milions serà assumida per les seves entitats associades, totes elles sense ànim de lucre i amb la missió de millorar la qualitat de vida del col·lectiu.

“Les persones amb discapacitat intel·lectual és un dels col·lectius que més pateix la precarietat laboral i qualsevol augment salarial és positiu. Cal recordar que actualment moltes persones segueixen sense poder dur a terme un projecte de vida independent per la manca de recursos econòmics”, afirma Rosa Cadenas, presidenta de Dincat Plena Inclusió. Però alerta: “es pot donar la paradoxa que una bona notícia s’acabi convertint en una molt mala notícia ja que, si no s’acompanya de recursos públics, pot acabar generant la pèrdua de llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual”.

Una situació econòmica crítica per les retallades

L’augment del SMI s’emmarca en un context de retallades que han deixat les entitats en una situació econòmica precària. Des de l’any 2011 les dotacions pressupostàries per cobrir les subvencions als treballadors dels CET són insuficients. A més, s’ha bloquejat l’accés a les subvencions per a nous treballadors amb discapacitat als CET, mesura coneguda com a “topall”, i s’ha eliminat la subvenció per creació de llocs de treball. A tot això es suma una situació financera crítica pels retards en els pagaments de les Administracions.

El nou SMI afecta de ple els CET d’iniciativa social, que continuen donant feina a persones amb discapacitat amb especials dificultats malgrat la seva menor productivitat”, explica Ramon Vives, president de l’AEES Dincat. Així mateix, remarca que “les retallades han deixat els CET sense ànim de lucre en una situació que els fa impossible fer front a les noves despeses salarials sense fer perillar els llocs de feina existents”.

La pujada, en canvi, no afecta els CET lucratius que se centren en col·lectius amb discapacitat més lleu, ja que aquests ja pagaven salaris lleugerament superiors a l’SMI. Ramon Vives alerta que “els darrers anys han proliferat CET amb afany de lucre que només contracten persones amb discapacitat lleu, les quals podrien treballar en una empresa ordinària si hi hagués els incentius corresponents”.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -