Terrassa es posiciona com una destinació de referència de turisme accessible a Catalunya

Entra a formar part del programa “Turisme per a Tothom”

terrassa turisme accessible catalunya
Turisme accessible // Foto: Ajuntament de Terrassa

La ciutat de Terrassa ha entrat a formar part del programa “Catalunya Turisme Accessible/Turisme per a Tothom”, que impulsat per l’Agència Catalana de Turisme, té com a principal objectiu que totes les persones puguin gaudir dels recursos turístics, sense excloure aquelles amb discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials.

Aquest programa també verifica les destinacions accessibles, seleccionades en funció del nivell de facilitat d’ús per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda dels seus equipaments, recursos i serveis turístics.

BANER_300X250

Els serveis municipals de Turisme i Promoció Exterior i l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat, de l’Ajuntament de Terrassa han treballat conjuntament en l’elaboració d’un catàleg de recursos i serveis que l’Agència Catalana de Turisme ha incorporat al seu programa “Turisme per a Tothom”, promocionant Terrassa com a nova destinació accessible.

En aquest sentit el consistori porta anys treballant per millorar l’accessibilitat dels principals elements patrimonials de la ciutat com la Seu d’Ègara, el Vapor Aymerich, Amat i Jover, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, el Claustre del Convent de Sant Francesc, o la Masia Freixa, entre d’altres. El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac també hi figura dins aquestes destinacions gràcies al seu itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

També ha incorporat en aquest sentit una nova audio-signo-guia de la visita a la Masia Freixa, amb subtitulació i llengua de signes per a que les persones amb discapacitat auditiva puguin fer la visita a aquest edifici modernista de forma autònoma. En català, castellà i anglès.

Pel tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, “amb aquesta  incorporació, Terrassa es posiciona com a destinació de Turisme Accessible de Catalunya dins el programa “Turisme per a Tothom”. I també seguirà desenvolupant productes turístics accessibles en col·laboració amb les empreses i entitats del sector turístic representades a la Taula de Treball de Creació de Producte Turístic de l’Ajuntament de Terrassa, i treballarà conjuntament amb institucions com l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Barcelona i Barcelona Turisme, en la promoció del Turisme Accessible de Terrassa”.

Amb la incorporació com a destinació accessible l’Ajuntament de Terrassa ha fet un pas més per potenciar la ciutat com a destinació turística de referència a Catalunya.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*