La Generalitat reconvertirà tots els casals de gent gran de Catalunya en casals cívics

Treball, Afers Socials i Famílies aposta per espais intergeneracionals i integradors

casals gent gran
La reconversió dels casals de gent gran a Catalunya començarà aquest 2017 // Foto: FiraGran

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies té previst reconvertir aquest 2017 un total de 17 casals de gent gran en casals cívics, tal i com va anunciar el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, en una visita recent als casals de gent gran de Sort i la Pobla de Segur.

L’actuació té continuarà durant els propers anys fins reconvertir les 65 centres restants arreu de Catalunya, segons va explicar Valls que va dir que “es tracta d’una conversió progressiva en el marc d’un canvi de paradigma per dotar aquests espais d’una perspectiva més intergeneracional”.

BANER_300X250

Bernat Valls va recalcar que “aquest procés de transformació forma part de la voluntat del Govern de millorar les condicions de les persones grans per poder gaudir d’un envelliment actiu, i de contribuir recuperar el valor d’aquestes com a referents de la nostra societat”. El director general d’Acció Cívica i Comunitària va explicar que “aquesta reconversió servirà per afegir nous col·lectius en aquests espais, a l’hora que es mantindran els serveis específics adreçats al col·lectiu de la gent gran”.

Segons el director general d’Acció Cívica i Comunitària, “aquest procés forma part d’una tendència natural de la població, per la qual es fa més necessari que mai fomentar les relacions intergeneracionals com a font de riquesa i transferència mútua del coneixement”. En aquest sentit, Valls va subratllar que “els nous casals seran uns espais amb una perspectiva integradora entre diferents generacions i edats”.

La reconversió dels casals de gent gran en casals cívics es regularà mitjançant un nou decret d’equipaments que està a punt d’enllestir-se i que substituirà el Decret 222/1996 i derogarà el 180/1997, de 22 de juliol. El nou decret unificarà els antics Casals Cívics, Cases del Mar i Casals de Gent Gran en Casals Cívics i establirà el marc legal de regulació i funcionament de tots els equipaments cívics adscrits a la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària. 

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*